Aktualno OG sada Ogulin

Gordan i Luka- naš ponos!

Gordan Badanjak i Luka Božičević dva su mlada vatrogasca, koji su nedavno spasili život jednom  državljaninu  iz BiH  i time pokazali svoju humanost, hrabrost i požrtvovnost!
Tim ih je povodom u svome uredu primio gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, sa zamjenicima Danielom Vukeljom i Ivanom Salopek Šumonja, uručivši im priznanja i čestitavši na hrabrom činu.
“Dogodilo se to u Pakoštanima, dva sata nakon što smo stigli na more. Vidjeli smo kako se nešto čudno događa sa čovjekom i krenuli provjeriti što je. Pomogli smo mu, izvukli ga na obalu i pozvali hitnu koja je došla vrlo brzo, a mi smo ga do tad oživljavali. Ma, nismo učinili ništa posebno, normalno je da se čovjeku pomogne”-skromno kažu ova dvojica mladića, inače šogori. Gordan je, naime, oženio Lukinu sestru. Obojica su članovi DVD-a Oštarije, koje djeluje u sklopu Područne vatrogasne zajednice Grada Ogulina.
Naglasili su kako ne znaju u kakvom je stanju utopljenik, ne znaju mu ni ime ni prezime, ali se nadaju da je dobro i da će s njim stupiti u kontakt kada se oporavi, jer je, navodno, još uvijek u zadarskoj bolnici.
Iako samozatajni, Gordan i Luka učinili su veliko djelo, zapravo najveće, jer ljudski je život najvrjedniji. Stoga će ih gradonačelnik Domitrović, rekao je danas, predložiti za dodjelu nagrade “Ponos Hrvatske”.