Aktualno OG sada Ogulin

Osnovani odbori i komisije

Druga sjednica ogulinskog Gradskog vijeća, kojom je predsjedavao Željko Stipetić, održana je danas od 17 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici.
“Aktualni sat” potrajao je dvadesetak minuta, a pitanja su postavljali samo oporbeni vijećnici. Milan Sabljak (HDZ)  upitao je gradonačelnika u kojoj su  fazi pripreme oko gradnje retencije i je li sačinjen plan razvoja grada, zatraživši pisani odgovor.
Zlata Kurelac(HDZ) zanimala se za gradnju novog vrtića, koje je vlast obećavala u predizbornoj kampanji, a Ivan Vučić(HDZ) predložio je novom gradonačelniku Daliboru Domitroviću da skupi sve ljude dobre volje koji žele pomoći Ogulinu, bez obzira na stranačku pripadnost.  Zanimalo ga je i što je s nezakonitim izborom direktorice Turističke zajednice.
Hrvoje Magdić(HDZ)  osvrnuo se na Bernardićeva obećanja  o obrazovnoj reformi, a Mirela Milanović (HSU) o sanaciji štete nakon nevremena 16. lipnja.
Odgovarajući na pitanja gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP)  replicirao je kako je sa gradnjom vrtića prošla vlast išla u krivom smjeru,  jer je trebalo izgraditi novi, Turističko vijeće podnijelo je tužbu Upravnom sudu protiv odluke Ministarstva turizma o nezakonitom izboru ravnateljice Turističkog ureda, a naglasio je i kako se obrazovna reforma provodi na državnoj, a ne na lokalnoj razini. Sanacije štete, dodao je, počinje idući tjedan kod najugroženijih romskih obitelji, a prijave o štetama su se primale do danas.
Ostale su točke bile  vezane za donošenje odluka o izborima članova brojnih odbora koji djeluju pri Gradskom vijeću. Tako je izvršen  izbor predsjednika i članova  Odbora za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost,  Odbora za financije i gradski proračun, Odbora za međunacionalne odnose,  Odbora za gospodarski razvoj Grada, Odbora za graditeljstvo i prostorni razvoj Grada, Odbora za društvene djelatnosti, Komisije za imenovanje ulica i trgova, Odbora za promet i veze, Odbora za zdravstvo, Odbora za umirovljenike, Odbora za izbor i imenovanje, te  izbor članova Mandatne komisije.
Na sjednici je donesena i odluka o osnivanju i imenovanju Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, te odluka o osnivanju i imenovanju Komisije za privremeno korištenje stanova Grada Ogulina.