Aktualno Županija

Stjepan Turković novi ravnatelj Županijske uprave za ceste – njegovo imenovanje još samo treba potvrditi Županijska skupština

Stjepana Turkovića, istaknutog karlovačkog HDZ-ovca i aktualnog direktora Zelenila, od mjesta ravnatelja Županijske uprave za ceste dijele još samo ruke županijskih vijećnika, koji trebaju potvrditi odluku Upravnog vijeća ŽUC-a. S obzirom na HDZ-ovu većinu u ovom tijelu, taj je čin praktički samo formalnost.

Učinit će to, ne dogodi li se nešto neplanirano pa točka bude maknuta s dnevnog reda, ovog četvrtka, na prvoj radnoj sjednici novog saziva Županijske skupštine. Uz ostale točke, pred njima je i odluka o razrješenju dosadašnjeg ravnatelja Borisa Kozjana, kojem je mandat istekao, te imenovanje novog. Prijedlog Upravnog vijeća je da to iduće četiri godine bude Stjepan Turković. Bude li tako, bit će to još jedan dokaz da se u Karlovcu doista sve zna jer se Turkovićevo ime na ovoj dužnosti spominje već duže vremena, pa ostaje još samo da se ostvari i drugi dio nagađanja i savjetnik ravnatelja bude Boris Kozjan.

Natječaji za ova radna mjesta, podsjetimo, okončani su prošli mjesec, a zanimljivi su bili njihovi uvjeti – primjerice, za ravnatelja nije trebalo dostaviti nikakav plan rada i tražena je visoka ili viša stručna sprema, dok je njegov savjetnik morao imati visoku stručnu spremu. (kaportal.hr)