Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke za 04.07.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je sedam kaznenih djela i šest prometnih nesreće od kojih je jedna s poginulom osobom i pet s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:

Provaljeno u kuću na području Krnjaka
U razdoblju od 31. svibnja do 2. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u kuću 77-godišnjaka na području općine Krnjak i otuđio kućanske aparate i potrepštine. Materijalna šteta veća je od 1000 kuna.

Iz kombi vozila otuđen alat
Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 43-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 30. lipnja do 4. srpnja u gradskoj četvrti Grabrik u Karlovcu iz nezaključanog kombi vozila otuđio alat. Materijalna šteta je više tisuća kuna.

Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom
Jučer u 18.15 sati na županijskoj cesti u naselju Donja Jelsa dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom BMW pod utjecajem alkohola od 0,53 g/kg upravljao je 24-godišnjak te se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, uslijed čega je na izlasku iz zavoja udario u osobni automobil Volkswagen kojim je iz suprotnog smjera upravljao 38-godišnjak i koji se također po izlasku iz zavoja nije kretao što bliže desnom rubu kolnika. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 38-godišnji vozač dok je 24-godišnji vozač lako ozlijeđen, a 39-godišnji putnik iz njegovog vozila teško ozlijeđen. Na mjestu događaja promet je bio u prekidu od 18.15 do 21.30 sati, a očevidom na mjestu događaja rukovodila je županijska državna odvjetnica. Vezano za ovaj događaj bit će provedena sva potrebna vještačenja, a o cijelom događaju bit će obaviješteno nadležno državno odvjetništvo.