Aktualno Županija

Lipšinić u drugom mandatu najavila “žestoki tempo” – projekt toliko željene sportske dvorane u Ozlju ipak “na najdužem štapu”

– Što planiram? Samo nastaviti istim žestokim tempom na projektima koji su već započeli, one koji su već debelo u poslu. Sve prijavae koje smo pripremili idu dalje, rekla nam je ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić nakon što je dohvatila i drugi mandat na proteklim izborima, pa potom dobila i potporu Gradskog vijeća.
Tijekom kampanje od oporbe je bilo dosta kritika na rad gradonačelnice, među ostalima i da ne postoje veliki razvojni projekti koji bi bili dodatni zamašnjak razvitku ovog gradića na sjeveru Karlovačke županije.
Kako nam je kazala Lipšinić, lista projekata je duga, a jedan od onih najvećih je ipak “na najduljem štapu” – projekt izgradnje sportske dvorane u Ozlju.
– To je izuzetno zahtjevan projekt i ja ću svakako najprije iscrpiti mogućnost izradu gradnje kao školske sportske dvorane, jer Ozalj za drugo možda i ima kapaciteta, ali to je vrlo upitno. Dakle, treba napraviti ozbiljne analize, ozbiljne studije da znamo što i kako. Školska sportska dvorana je prioritetan projekt, rekla je Lipšinić.
Od drugih infrastrukturnih projekata spomenula je zazemljenje potoka Curak, odnosno rješavanje prometne situacije u Gornjem Ozlju, te kaže da je u tijeku javna nabava i ishođenje građevinske dozvole.– Sljedeći projekt je na Ministarstvu regionalnog razvoja, “Susret s rijekom” prijavljen zajedno s Karlovačkom županijom. Nadamo se da ćemo dobiti sredstva, to za Ozalj znači uređenje centra grada i zapravo povezivanje svega onoga što smo napravili kao pojedinačne projekte i priliku za razvoj grada, dodaje gradonačelnica.
Brojni su projekti, navodi, u pripremi ili u fazi realizacije u okolici grada, no to je “već duga i duga lista”, uvjerava nas.(KAportal)