Aktualno Županija

Sastanak u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Rješavanje problema u provedbi projekta financiranih iz Fonda za europske pomoći za najpotrebitije 2014.-2020. god. u okviru operacije “Osiguranje školske prehrane za djecu od rizika od siromaštva” bila je tema sastanka koji je u srijedu, 5. srpnja, održan u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu, Trg Nevenke Topalušić 1. Sastanak je sazvan na inicijativu Hrvatske zajednice županija, a u ime Karlovačke županije nazočile su zamjenica župana dr.sc. Vesna Hajsan-Dolinar i privremena pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Marija Medić.

Sastanku su uz brojne predstavnike županija prisustvovale i državne tajnice Maja Pletikosa i Margareta Mađerić te pomoćnica ministrice Nada Zrinušić. Tema sastanka bila je provedba projekata u okviru operacije „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ koji se financira iz Fonda europske pomoći najpotrebitijima 2014. – 2020.
Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek zahvalila je na organiziranju radnog sastanka i upoznala okupljene s teškoćama u provedbi projekta prehrane za djecu u riziku od siromaštva. Ukazala je na nužnost smanjenja administracije i pojednostavljenja procedura u provedbi. U projektu za sada sudjeluje 317 škola i 12 županija. Nakon rasprave u kojoj su i druge županije ukazale na svoje specifičnosti u operativnoj provedbi dogovoreno je da će Ministarstvo uskoro dostaviti svoje prijedloge rješenja. Također se razgovaralo o uvjetima novog natječaja koji bi trebali odmah u početku biti osnova za jednostavniju provedbu. Istaknuto je kako su radni sastanci odličan način da se u partnerskom odnosu sa ministarstvom oblikuju najbolji programi koji će učiniti lokalnu zajednicu solidarnijom.(KAzup)