Aktualno Županija

Jelićev novi ustroj: Ukinuo tri odjela, među njima i onaj za EU – ekipa preseljena u Razvojnu agenciju

Karlovačka županija je ostala bez Upravnog odjela za EU integracije, ali je Razvojna agencija pojačala svoj tim: Marijana Tomičić od jučer je zamjenica ravnatelja, a Eva Maria Sobotik Pavan zadužena za međunarodnu suradnju.

Otkrio je to župan Damir Jelić, predstavljajući novi ustroj upravnih tijela Karlovačke županije, a KAportalu potvrdio direktor Razvojne agencije Karla Viktor Šegrt.

– Idemo veliki korak dalje: obje će biti direktno involvirane u pripremu projekata gradova i općina u Karlovačkoj županiji – najviše je onih komunalne infrastrukture – za novo programsko razdoblje koje nam dolazi i za aplikaciju na natječaje koji će se sada otvoriti; tu nam treba najviše kapaciteta i kadra. Ovo je i na tragu županovog razmišljanja da Razvojnu agenciju treba i transformirati i unaprijediti nekim novim ljudima, a vjerojatno u budućnosti slijedi i preustrojavanje same agencije, rekao nam je direktor.

Predstavljajući županijskim vijećnicima budući ustroj, Jelić je kazao da se ukidaju i Upravni odjel za poljoprivredu i Tajništvo pa će umjesto deset biti sedam upravnih tijela koje će voditi pročelnici, ali da će približno toliko biti i voditelja odsjeka.

– Uži kolegij župana činit će 4 dužnosnika i 7 pročelnika, a prošireni kolegij brojat će 17, 18 ili 19; još dvojimo što bi bilo kvalitetnije. Danas ovaj ustroj ništa ne može izreći, potrebno je vrijeme da se vidi da li je urodio plodom ili nije. Ovo mi je šesti ili sedmi koji radim, a, s odmakom, različito sam zadovoljan njihovim učinkom, rekao je Jelić. (kaportal.hr)