Aktualno OG sada Ogulin

Sabljaci-neiskorišteni potencijal Ogulina

Gradonačelnik Dalibor Domitrović sa suradnicima, sazvao je  sastanak na temu : Korištenje jezera Sabljaci kao turističkog resursa i lovni i ribolovni turizam.
Sastanak je  održan u nazočnosti dvadesetak nazočnih iznajmljivača,  predstavnika HEP-a, lovaca, ribara  i ostalih koji  su vezani uz jezero.
Oprema riječima direktorice Turističkog ureda Sonje Drašković, želja im je bila da  se svi povežu u turističkom smislu  i da se stvori bolja komunikacija i koordinacija. Naglasila je da je 30 do 40 posto smještajnih kapaciteta baš na jezeru i da je glavno pitanje čišćenje samog jezera i okoline jezera, te razina vode.
Dalibor Domitrović naglasio je potrebu osmišljavanja sadržaja koji mogu privući goste, ali se onda rasprava “razvodnila” i glavnu su riječ preuzeli HEP-ovci i lovci. Milan Sabljak, direktor HE Gojak govorio je o travi i poribljavanju, kvaliteti vode koja je po njemu neupitna, te ostalim znanstvenim temama, koje turiste vjerojatno ne zanimaju. Nadovezao se uime lovačkog društva “Srnjak” Zagorje Ogulinsko Zdravko  Bertović istaknuvši kako jedino oni plaćaju najam, a jedini su krivci za stanje i prozivanja, pa je tako čitao i vijećnićko pitanje o Božićnom lovu od prije par mjeseci…
Josip Polonio, koji se pojavio kao mogući investitor gradnje hotela i smještajnih kapaciteta na prostoru bivšeg restorana Sabljaci, upozorio je na činjenicu da je voda optički prljava  i da riba neće pomoći u otklanjanju trave, nego strojevi.
Iznajmljivači su također istakli kako se turistima nema što ponuditi, kako nema događanja koja bi okupila ljude i kako bi se trebalo konkretno osmisliti što i kako dalje, no čini nam se da za sada nema rješenja i bojimo se da će i ovo ljeto proći bez konkretnijih sadržaja. No, određenim aktivnostima, kao što su dostava kalendara lova i sličnih aktivnosti o kojima javnost treba znati, možda bi se moglo pokrenuti stvar s mrtve točke. Turistička zajednica tu bi trebala  biti glavna poveznica, a Grad i gradske službe, uz suradnju sa udrugama i privatnicima, trebali bi učiniti svoje. Jedino zajednički može se osmisliti ponuda i na koncu imati korist od dara kao što je jezero Sabljaci i njegova okolina. A da se može, ne trebamo ići daleko. Samo do Fužina…