Ove godine bez problema za učenike s osobnim asistentima – imat će ih od početka škole, ugovori na rok od četiri godine

Za razliku od prijašnjih, iduće četiri školske godine nikakvih problema s osiguranjem asistenata u nastavi za učenike u Karlovačkoj županiji ne bi trebalo biti, jer će do početka kolovoza biti potpisani potrebni ugovori.

Potvrdila je to dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, odgovarajući na pitanje županijske vijećnice Helene Stojković (Živi zid) postoji li mogućnost da asistenti budu odobreni s prvim radnim danom nove školske godine kako se ne bi ponovilo ono što se događalo prije, pa i u dugoreškoj OŠ I.G. Kovačić: da nastava počne, a još se ne zna na koji način će biti riješeno pitanje osobnih asistenata.

Za 69 učenika s poteškoćama, koji su uz asistente u nastavi uključeni u redovne obrazovne programe 18 škola, neizvjesnosti ovaj put ne bi trebalo biti. Županija je, naime, za ovaj projekt vrijedan 2,1 milijun kuna, pred potpisivanjem ugovora.

– Prva faza je završena, potpisuju se sporazumi sa školama i predviđa se da bi Europski socijalni fond mogao po tom natječaju ugovore s našim korisnicima zaključiti krajem srpnja. Nije to ovisno o Karlovačkoj županiji; na nama je da sačekamo kraj srpnja ili početak kolovoza. Iskorak je u projektu da se odnosi na četiri godine, kazala je Hajsan Dolinar, poručivši da, bude li ipak problema, o njima treba izvijestiti Županiju kako bi ih riješila. (kaportal.hr)

Facebook Comments