Marijanski zavjet za Domovinu

Iz Osijeka je 10. lipnja  krenulo treće zavjetno hodočašće “Marijanski zavjet za Domovinu”. U 75 dana hodočasnici će prijeći 1700 km, proći svim većim marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske, ali i dijelom Bosne i Hercegovine.
Hodočašće je prije dvije godina pokrenula bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, koju su osnovali katolička mladež i branitelji. Na putu se izriče zahvalnost i moli za slobodu, dostojanstvo, vjernost i napredak. Svaku etapu prelazi druga skupina hodočasnika.
Hrvatski hodočasnički put utiru  mladi u suradnji s veteranima Domovinskog rata. Tako  na tom putu predaja važnosti i svetosti Domovinskog rata mladima osvješćuje  svetost Domovine koju imamo.
Hodočasnička ruta završit će  na Srđu kod Dubrovnika. Cilj je na tom putu spojiti što veći broj važnijih svetišta, preko Zagreba, Rijeke, i Dalmacijom do posljednjeg odredišta u Dubrovačkoj biskupiji.
Svaku etapu prelazi druga skupina hodočasnika, i prolazi unaprijed određenu rutu puta.
U ovom, petom tjednu, hodočasnici su u nedjelju, u 7 sati krenuli iz Generalskog Stola, zastali na mostu u Tounju. zatim u Oštarijama,  a putem im se pridružilo i nekoliko Ogulinaca U Ogulin, na Trg hrvatskih rodoljuba stigli su iza 16:30. Tu su ih dočekali ogulinski domaćini s kojima su zapalili svijeće za sve poginule i preminule branitelje te se pomolili za Domovinu. Sa nekoliko pozdravnih riječi obratio im se gradonačelnik Dalibor Domitrović. Hodočasnici su nakon toga ugošćeni u Župnom dvoru gdje su imali organiziran ručak a  od 18,30 nazočili su misi u Župnoj crkvi Sv. Križa. Iz Ogulina put nastavljaju u ponedjeljak, na relaciji Mrkopalj-Hreljin-Rijeka-Drivenik-Novi Vinodolski.
Ova ruta ima ukupno 160,1 kilometra i trajat će do 15. srpnja.

Facebook Comments