Aktualno Županija

S radom počela Zaklada Nikola Tesla – namijenjena poticanju darovitih učenika, studenata i mladih znanstvenika, uključite se!

S radom je i službeno počela Zaklada „Nikola Tesla“ namijenjena darovitim učenicima, studentima, mladim znanstvenicima i ke, studente, mlade znanstvenike i doktorandima.

– Svrha Zaklade ostvaruje se kroz potpore u novcu, stvarima i/ili korištenju kulturnih, znanstvenih, obrazovnih, sportskih, rekreacijskih i sličnih sadržaja, kao i druge oblike potpora utvrđene općim aktima Zaklade, rekao je Ervin Jančić koji vrši dužnost upravitelja Zaklade.

Osnivač Zaklade je Grad Karlovac koji je odmah za nju iz gradskog proračuna izdvojio iznos od 50 tisuća kuna.

Po riječima gradonačelnika Damira Mandića, cilj je da Zaklada bude mjesto spajanja svih onih koji na neki način doživljavaju i promišljaju Teslu, prije svega kroz inovativnost, ali i kroz sve one djelatnosti mladih ljudi, bilo da se radi o srednjim školama, bilo da se radi o studentima koji su završili fakultete, ali idu dalje na usavršavanja.

– Mi kao Grad i kao zajednica stat ćemno iza njih, na nama je da ih podržimo i da ih pomognemo. Inovativnost je danas izazovno područje i mislim da smo mi pokazali da Karlovac ima svoju tradiciju inovativnosti i ova zaklada ide za tim da tu inovativnost podrži, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

Više o Zakladi koja nosi ime slavnog znanstvenika može se pročitati na web stranici, dok se svi mogu uključiti svojim donacijama. Žiro račun zaklade otvoren je kod Karlovačke banke, a oni koji žele uplatiti donacije i pomoći rad mladih talentiranih ljudi, mogu to učiniti na IBAN: HR6624000081110348266. (kaportal.hr)