Aktualno Županija

Odbor za energetiku održao sastanak – zasad još samo “trajno promišlja, artikulira i generira projektne ideje”

Iskorištavanje geotermalne energije po mnogima bi moglo biti jedno od rješenja problema s velikim računima za energente Karlovčana, pa je ova tema bila i jedna od najzastupljenijih u nedavnoj izbornoj kampanji.

Odbor za energetiku je kao savjetodavno tijelo gradonačelnika grada Karlovca za pitanja iz područja energetike i održivog razvoja sukladno strateškim dokumentima danas održao sastanak kod dogradonačelnika Ivana Mrzljaka, no iz priopćenja koje je pristiglo iz gradske uprave ne može se baš iščitati koje su smjernice rada po tom pitanju, osim onih načelnih.

– Na održanom sastanku raspravljalo se o organizacijskim pitanjima rada na geotermalnim potencijalima grada Karlovca u narednom razdoblju, te o hodogramu aktivnosti za naredno razdoblje, navodi se u priopćenju, uz napomenu da Odbor osnovan za “trajno promišljanje, artikuliranje i generiranje projektnih ideja koje uključuju nove načine upravljanja energijom, a u svrhu šire društvene koristi”.

– Odbor nastavlja s radom, a Grad Karlovac je aktivno uključen u procese razvoja geotermalnih izvora u svom djelokrugu rada, dodaju iz Grada.(KAportal)