Aktualno OG sada Ogulin

Biciklisti krenuli

“Cilj naše vožnje je humanitarno prikupljanje novčanih sredstava za liječenje dvoje teško bolesne djece – Emme i Mateja. Za ovu svrhu, žiro račun je otvorila humanitarna udruga Oda prijateljstvu Ogulin, na koji ćemo i nas dvojica uplati donaciju za ovo dvoje djece. Žiro račun je otvoren u Erste banci i njegov broj je: IBAN: HR 0 7 2 4 0 2 0 0 6 1 5 0 0 0 5 6 2 0 8 i bit će otvoren do kraja srpnja, a prikupljeni iznos bit će prebačen u jednakim iznosima na žiro-račune roditelja Emme i Mateja”-rekli su Ivan Puškarić (Studio) i Željko Magdić, koji su jutros na biciklima  krenuli na put dug 1600 kilometara, do Albanije i natrag!

Prije samog  polaska s trga Hrvatskih rodoljuba, ispred Frankopanske kule u Ogulinu, simbolično su uručeni bicikli za dva zdrava djeteta, Lanu i Karla. Jedan bicikl je  poklonio Grad Ogulin, a drugi udruga Oda prijateljstvu.

“Mi volimo biciklirati, sretni smo što se možemo kretati i što imamo sredstva za ovu pustolovinu i želimo na ovaj način prikupiti sredstva i za djecu koja to ne mogu. Sami snosimo troškove vožnje, za nama ne ide nikakva pratnja, rutu mislimo odvoziti za 15 dana, a noćit ćemo kod prijatelja, poznanika i po potrebi u apartmanima. Ruta vožnje biciklom je sljedeća: Ogulin-Gospić-Knin-Sinj-Imotski-Mostar-Metković-Neum-Dubrovnik-Tivat-Budva-Ulcinj-Skadar-Podgorica-Nikšić-Sarajevo-Travnik-Banja Luka-Prijedor-Bihać-Ogulin”-rekli su Ivan i Željko, koje su na put ispratili prijatelji, rođaci, predstavnici  udruge Oda prijateljstvu i Grada Ogulina, na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, koji im je poželio sretan put i siguran povratak kući.