Aktualno Sport

Federer nakon pobjede: Čilić je junak i čestitam mu na odličnom turniru

Po mnogima najveći tenisač svih vremena Švicarac Roger Federer je sa 6:3, 6:1, 6:4 pobjedom protiv Marina Čilića u finalu Wimbledona postao prvi igrač u povijesti s osam naslova pobjednika u All England Clubu, a broj svojih Grand Slam naslova Federer je povećao na 19.

Izgleda da bih za još trofeja morao ponovno uzeti pauzu, šalio se Federer nakon pobjede protiv Čilića aludirajući na šestomjesečnu stanku nakon poraza u polufinalu prošlogodišnjeg Wimbledona zbog ozljede koljena.

Po povratku na teren početkom ove godine Federer, koji će za 23 dana napuniti 36 godina, igra fantastično. U siječnju je osvojio Australian Open, svoj 18. Grand Slam, tijekom proljeća je slavio na dva velika turnira u SAD-u u Indian Wellsu i Miamiju, a u srpnju je stigao i 19. Grand Slam naslov u Wimbledonu.

Osvojiti naslov bez izgubljenog seta je čarobno, još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Nakon lanjskog poraza nisam bio siguran kako ću izboriti još jedan finale, ali sam uvijek vjerovao u to, kazao je Federer.

Sjajni Švicarac se osvrnuo i na Čilićevu ozljedu zbog naš najbolji igrač nije mogao pružiti svoju najbolju igru u finalu.

Ponekad je sport okrutan i ne osjećaš se najbolje u finalu. No, Čilić je junak i čestitam mu na odličnom turniru. (hrt.hr)