Aktualno Županija

Karlovački turistički rezultati i u svibnju u plusu uz 12% turističkih dolazaka i 11% noćenja više nego u istom razdoblju lani

I u svibnju je nastavljen pozitivni turistički trend u Karlovcu pa je grad na četiri rijeke zabilježio 12% turističkih dolazaka i 11% noćenja više nego u svibnju protekle godine. Pretvoreno u brojke to znači 3.317 gostiju, koji su ostvarili 4.022 noćenja. U usporedbi s drugim kontinentalnim gradovima slične veličine ispred Karlovca je u svibnju također samo Varaždin sa 4.840 noćenja, a na trećem je mjesto Velika Gorica sa 3.480 ostvarenih noćenja u svibnju.

Pozitivni trendovi su i što se tiče domaćih i što se tiče stranih gostiju, iako je to daleko vidljivije kada su u pitanju domaći gosti. Oni su ostvarili 898 noćenja, što je čak 93,5% više nego lani, dok su strani gosti noćili 3.124 puta što je za 0.4% manje nego u svibnju prošle godine.

Dakako, iznimno je puno i jednodnevnih turističkih dolazaka, prvenstveno zbog Aquatike koju je ove godine posjetilo čak 57.933 gostiju, ali i zbog sve češćih malih turističkih aranžmana. U lipnju su brojni gosti dolazili i na događanja uz Dan grada kao i na Foginovo, no o tome više kada Državni zavod za statistiku objavi podatke za mjesec lipanj, a to će se dogoditi negdje početkom kolovoza. (kaportal.hr)