Aktualno Županija

Županija smanjila koeficijente za plaće – U godinu dana uštedjet će oko milijun kuna na pročelnicima i voditeljima

Manji koeficijenti za plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Karlovačke županije donijet će godišnju uštedu od oko milijun kuna.
Kazala je to na sjednici Županijske skupštine tajnica Irena Gerovac Zrnić, obrazlažući vijećnicima prijedlog odluke o koeficijentima. Novi ustroj upravnih tijela – sedam ih je umjesto prijašnjih devet – donio je i manji broj pročelničkih plaća, umjesto devet voditelja odsjeka sada ih je pet pa će za plaće, okvirno, bez dodataka na staž, Županija mjesečno izdvajati oko 86.000 kuna manje.
Vijećnici, njih 35, su prijedlog jednoglasno prihvatili, iako je Marinko Marinović (MOST) kazao da su ga zaposlenici Županije, oni s najnižim plaćama, molili da zatraži povećanje.
– Ovakav preustroj je u ovom trenutku bio jedini moguć. U jesensko vrijeme krenut će dubinsko snimanje procesa, angažirat ćemo profesionalce za to, i nakon toga će se stvari iskristalizirati, koliko je tko opterećen. Tada će doći na red i pitanje plaća. U svakom kolektivu, pa tako i Karlovačkoj županiji, zasigurno ima preplaćenih i potplaćenih ima, ali da bi maknuli subjektivitet, dolazi to snimanje koje će uroditi novim ustrojem, najavio je župan Damir Jelić.
Hoće li to dubinsko snimanje pokazati da treba više ili manje zaposlenika od 85, koliko ih je trenutno, tek će se vidjeti, no u sustav više neće biti isti.(KAportal)