Aktualno OG sada Ogulin

Za Poslovnu zonu nužan je sustav odvodnje oborinskih i fekalnih voda

Poduzetnička zona Ogulin, prema izvješću koje je na sjednici Gradskog vijeća prezentirao direktor Mladen Stipetić, lani je ostvarila prihod od 938.586 kuna i to od transfera i fakturiranih usluga Gradu Ogulinu. Troškovi su iznosili 916.338 kuna, a od toga najviše na plaće, prijevoz i naknade, a na koncu je zona ostvarila dobit u iznosu od 17.773 kune. Prosječna neto plaća za djelatnike zone iznosi 7.331 kunu.

Grad Ogulin lani je uložio dodatnih 1.200.843 kune za izgradnju prometnice i javne rasvjete, te 24.862 kune za intelektualne i osobne usluge. Za daljnji iskorak, rekao je Stipetić, u ponudi zone treba biti i sustav odvodnje  oborinskih i fekalnih voda, kojeg planiraju izgraditi u zoni u sklopu aglomeracije Grada, čiji je nositelj posla  i aktivnosti gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija.

Podsjetio je i da je lani potpisan ugovor sa tvrtkom “Otočki vrtovi”, koja je tvrtka kćer slovačke tvrtke Reneteh Ogulin, koja svoj projekt privodi kraju, a gradi energanu na drvnu biomasu za proizvodnju električne i toplinske energije. Ukupna investicija u ove dvije tvrtke je oko 20 milijuna eura, a po završetku posla moglo bi se zaposliti od 65 do 70 radnika.

Lani u ožujku i tvrtka Monterra započela je radove za izgradnju hale za proizvodnju pocinčane ograde, a završetak su prolongirali za ovu godinu.

Slovenska tvrtka Proelite namjeravala je sagraditi tvornicu peleta, ali s njima direktor Stipetić više ne može stupiti u kontakt, a tvrtka Ferus iz Pule koja se trebala baviti obradom i trgovinom sekundarnih sirovina, također je od tih planova odustala.

Na žalost, i tvrtka Altpro iz Zagreba odustala je od svoje investicije još sredinom prošle godine, iako je najviše nada polagano baš u ovu tvrtku, koja je trebala zaposliti više od stotinu radnika.

Izvješće je prihvaćeno sa 9 glasova za, uz konstataciju Zlate Kurelac (HDZ) da se iz godine u godinu vidi napredak u poslovanju zone, a Mladen Stipetić osvrnuo se i na mogućnosti financiranja u budućem razdoblju, putem europskih fondova.