Aktualno OG sada Ogulin

Sjećanje na Ivicu Cindrića-Pivu

Pred 26 godina, 22. srpnja 1991. godine u 5 sati ujutro počeo je prvi minobacački napad na Josipdol. Iz pravca Vojnovca i Plaškog pobunjeni četnici gađali su Policijsku postaju koja je tada bila stacioniranu  u Hotelu Josipdol, te  benzinsku postaju.  Napad su odbile postrojbe MUP-a pod zapovjedništvom Jose Turkovića, zapovjednika tadašnje postrojbe specijalne policije iz Ogulina, te pripadnici ZNG-a bataljuna Klek pod zapovjedništvom Mike Kolića.

Toga dana pala je i prva žrtva s područja bivše općine Ogulin. Bio je to Ivica Cindrić (Piva), koji je  rođen je 16. svibnja 1967.  i bio je pripadnik policijskih postrojbi u vrijeme Domovinskog rata.

Njemu u čast delegacija Grada Ogulina danas je posjetila njegov grob na Sv. Petru, položila cvijeće i upalila svijeće.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović tom je prilikom naglasio kako se žrtve Domovinskog rata neće i ne smiju zaboraviti, a svijeće su zapalili i njegov zamjenik  Daniel Vukelja, te predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić.

Na taj način prisjetili smo se prvih dana Domovinskog rata i odali počast prvom poginulom branitelju i svim braniteljima koji su dali život za obranu Domovine.