Aktualno OG sada Ogulin

Problemi sa kvalitetom pitke vode- odgovorni šute!

Tijekom prijepodneva OGportal zaprimio je više pritužbi i pitanja građana koja su se odnosila na kvalitetu pitke vode na području Puškarića, Turkovića, Vitunja i Hreljina. Naši čitatelji se žale na izled, okus i miris vode i pitali su nas da li znamo nešto o tome. Jedna čitateljica (Vesna) tako kaže :”Od jučer, područja Puškarići, Turkovići i Vitunj nemaju pitke vode, nego pijemo i peremo se u čistom kloru, sramota, to nije prvi put” , dok druga, Tanja, navodi:” Pozdrav, mozete li istraziti zasto voda u Hreljinu smrdi po septickoj jami? Nije za pranje, kamo li za piće. Do kad će to trajati?”.

Nazvali smo dežurnog djelatnika gradskog poduzeća Vodovod i kanalizacija, koji nam je potvrdio navode naših čitatelja. Od njega smo saznali da sa vodom iz izvora Turkovići stvarno nešto nije u redu, ali da za sada ne znaju što je tome razlog. Uglavnom, zbog toga se, prema riječima dežurnog, sada  vrši prespajanje svih tih potrošača na opskrbu vodom sa izvorišta Zagorska Mrežnica. Osim što je nejasno zbog čega se to događa, nejasno je i kad već to traje od jučer zašto netko od nadležnih nije obavijestio građane da voda nije ispravna i time izbjegao brojna pitanja i primjedbe građana, ali i potencijalne zdravstvene poteškoće.

OGportalu javio se predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić, koji nam je rekao da se čuo s gradonačelnik Daliborom Domitrovićem i da su za problem i oni doznali zahvaljujući građanima, a ne nadležnima iz Vodovoda i kanalizacije.

“Tijekom jučerašnjeg dana doslo je do određenog zagađenja na izvorištu Turkovići. Radi se na njegovom popravku, koji bi trebao biti gotov  tijekom dana. Osim toga, zbog puknuća cijevi u Puškarićima, gdje se isto  vrši  popravak, postoji mogućnost da određeni stanovnici na “višim” lokacijama neće imati vode određeno vrijeme”- rekao nam je Stipetić i on osobno izvjestio sugrađane o svemu-na svom fb profilu.

Inače o problemima sa izvorištem u Turkovićima OGportal je već pisao.

https://ogportal.com.hr/2017/03/16/jami-blizu-izvora-vode-odbacene-strvine/

https://ogportal.com.hr/2017/03/24/proslijedena-prijava-nadleznim-inspekcijama/