Aktualno Županija

Karlovac ostao bez SDP-a: Sve iz početka, od učlanjenja nadalje – Mateljan se nada da će biti “treća sreća”

Šest mjeseci nakon što joj je raspušteno vodstvo, raspuštena je i kompletna Gradska organizacija SDP-a Karlovac. Odluku je donio Glavni odbor SDP-a pa nakon što Predsjedništvo stranke imenuje povjerenika za karlovačku organizaciju, sve će krenuti iz početka: od učlanjenja u stranku nadalje. Nije ovo prvi put da je Karlovac ostao bez SDP-a: Gradska organizacija bila je raspuštena i krajem 2006., dok su joj u siječnju ove godine bili raspušteni samo organi – predsjednik, zamjenici itd. Ovakva odluka Glavnog odbora stranke uslijedila je na prijedlog Županijske organizacije, formalno, pojašnjava njen predsjednik Damir Mateljan.

– Jer je to bila i želja samog Gradskog odbora budući se pokazalo da se samo raspuštanjem organa ne može obnoviti organizacija; možda je trebalo odmah na početku raspustiti i Gradsku organizaciju. Sada je sve u rukama povjerenika i članova, budućih, onih koji se budu upisivali s namjerom rada i aktivnosti, a ne nečega drugog, koliko će oni u sve ovo dati sebe, rekao nam je Mateljan.

Koliko će članova SDP u Karlovcu imati, ostaje vidjeti, no, po Mateljanovim riječima, u najboljim vremenima stranke bilo ih je 600, a aktivnih ni 200. Ni sada stranka ne priželjkuje kvantitetu, nego kvalitetu.

– Očekujem da napokon oni koji podržavaju i žele voditi SDP u Karlovcu to počnu raditi i da središnjica, Predsjedništvo, gledajući samo karlovačku organizaciju napokon procijeni težinu i snagu grada i organizacije u njemu, te da ovaj treći put, nadajmo se” treća sreća”, bude okrunjen formiranjem jake jezgre Gradske organizacije. Uopće to ne mora biti velik broj, bitno je da ljudi koji uđu budu motivirani, imaju ideju i želju pa bili to neki koji su u SDP-u već bili, oni koji nisu ili neki za koje i nemamo pojma da žele biti u SDP-u, poručio je Mateljan. (kaportal.hr)