Aktualno Županija

Izviđači iz cijelog svijeta u Kamanju

Od danas pa sve do 2.kolovoza malena općina Kamanje bit će domaćin izviđačima iz cijele Hrvatske i svijeta. Stiže ih čak 1200 na 10. Smotru Saveza izviđača Hrvatske.
Riječ je velikom međunarodnom događanju tijekom kojeg će djeca i mladi u devet dana, u prirodnom okruženju, uz smještaj u šatorima sudjelovati u nizu aktivnosti u prirodi. Usvojit će nova znanja i vještine za život u prirodi, učit će o timskom radu, interkulturalnoj suradnji i različitostima.
Program smotre obuhvatit će aktivnosti kao što su snalaženje i orijentacija u prirodi, orijentacijski kros i noćno orijentacijsko natjecanje te državna izviđačka olimpijada sa stranim gostima.
U suradnji s Arheološkim muzejom u Zgrebu bit će organizirane ekološke i arheološke radionice, a u suradnji s planinarskim društvom Vrlovka škola penjanja i planinarenja. Državna uprava za zaštitu i spašavanje održat će veliku vježbu evakuacije i spašavanja s terena Smotre koja će uključivati 500 volontera, a Hrvatski Crveni križ organizirat će radionice prve pomoći.(radiomreznica)