Aktualno Županija

Turistički vodič Karlovačke županije prvi put objednio svu ponudu i predstavio što nudimo – od legendi do gastronomije

Po prvi put smo na ovaj način objedinili našu cjelokupnu atraktivnu turističku ponudu. Jako je interesantna i posebna i sazrijelo je vrijeme da se objedini u vodiču koji će, nadamo se, biti poticaj i turističkim agencijama da počnu promišljati o programima u kojima bi mogli nešto od nje uključiti, kazala je direktorica županijske Turističke zajednice Dina Begić na današnjem predstavljanju Turističkog vodiča kroz Karlovačku županiju.

U njemu je, na 120 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, turistička ponuda pet gradova u županiji: Duge Rese, Karlovca, Ogulina, Ozlja i Slunja, te Rakovice, županijskog rekordera po broju noćenja, a svaka od turističkih zajednica u njima izabrala je čime će ih predstaviti.

– Nismo mogli sve od svih turističkih proizvoda staviti jer Karlovačka županija stvarno ima puno toga, ali obuhvatili smo sve sve najbitnije, ubacili i segment mitova i legendi, vjerski turizam, foto lov, lov… Gastronomska ponuda je prezentirana na malo drugačiji način, stavili smo popis jela koja tu moraju probati, skratali tekst na minimalno, više pokazali kroz vizualni način i mislim da smo napravili dobru stvar. Ima prostora za razvoj i buduće izdanje vodiča, rekao je Saša Vugrinec iz Scribo PR, autora vodiča.

Turizam u Hrvatskoj raste, a raste i u županiji i u gradu, no, po riječima karlovačkog gradonačelnika Damira Mandića, važno je da se to ne radi stihijski nego sukladno planovima i željama, a pri tom svi u županiji jedni od drugih mogu nešto naučiti.

Naš cilj u Karlovcu je vrlo jednostavan i jasan: vrlo brzo učiniti Karlovac najatraktivnijom destinacijom kontinentalnog turizma. Naša priroda, kulturna baština i gastronomija imaju svoju posebnost i vrijednost i to je izazov. Imamo još prostora za raditi i u Gradskoj upravi i Turističkoj zajednici i svi koji su dionici turizma Mislim da je pred nama izazovno vrijeme i da ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način. Ovakvi projekti su hvale vrijedni i potrebni, a Karlovac će inzistirati uvijek na zajedničkom nastupu jer zajedno smo jači, napomenuo je Mandić. (kaportal.hr)