Aktualno OG sada Ogulin

Grad želi vojarnu Sv. Petar na Poredicama

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić, koji je do nedavno obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika, podsjetio je svoje sugrađane da se još od siječnja 2014. godine, od kad je dobivena informacija za napuštanje vojske iz vojarne “Sveti Petar”, angažirao  kako ne bi došlo do devastacije kompleksa, budući je ova vojarna proglašena neperspektivna za potrebe HV-a.
Vojska je napustila  vojarnu u prosincu 2015 godine, a uz zamolbu, tadašnji ministar Obrane Josip  Buljević, izišao  je u susret Ogulincima, te ostavio određeni broj vojnika da vrše osiguranje dok se ne riješi vlasništvo.
Cijelo to vrijeme, pokušaj i  cilj mu je bio  da iznimno vrijedan kompleks dođe u vlasništvo Grada, te je na mrežnim stranicama o tome izvijestio one koje to zanima, a OGportal prenosi i nastavak njegova obraćanja:
“Obećano nam je da će MORH pokušati iznaći mogućnosti predaje vojarne u vlasništvo Grada. Sada je očito došlo vrijeme da i vojnici koji vrše osiguranje, u narednih 15-tak dana napuštaju vojarnu, odnosno MORH mora predati vojarnu u vlasništvo Ministarstva državne imovine. Slijedom navedenog, žurno smo pokrenuli prijam kod ministra Gorana Marića, kako bi pokušali riješiti vlasništvo, a sve s ciljem da se kompleks ne devastira. Smatram da je navedeni kompleks iznimno vrijedan, a on bi kao takav  sigurno bio zamašnjak razvoju našeg Grada. Ono što smo planirali u navedenom kompleksu su Poduzetnički inkubator, hostel, izmještanja trgovačkih društava u vlasništvu Grada u navedeni kompleks i još niz drugih ideja i projekata koje želimo učiniti u navednom kompleksu. Vjerujemo i nadamo se da će nas ministar primiti u roku 10-tak dana, kako bi spriječili moguću devastaciju i izvršili oplemenjivanje kompleksa”- navodi Željko Stipetić, te će ovih dana zajedno sa gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem uputiti dopis ministru Mariću, kako bi se ovo pitanje riješilo na obostrano zadovoljstvo.