Aktualno Županija

Karlovačka županija u potrazi za šest novih pročelnika – Ne treba samo za financije

Karlovačka županija traži nove pročelnike i to Ureda župana, četiriju upravnih odjela: za školstvo, gospodarstvo, zdravstvo, graditeljstvo i okoliš, te Službe za unutarnju reviziju.

Nedavno je novim ustrojem broj upravnih tijela smanjen sa 10 na 7, neki su ukinuti, neki spojeni, a jedini koji nije mijenjan, Upravni odjel za financije, jedini je i koji ne traži novog pročelnika pa je izvjesno da će ga i dalje voditi najdugovječnija županijska pročelnica Marija Gemeri.

Da će na čelu ostalih biti promjena i da ih neće voditi sada privremeni pročelnici, jasno je i iz uvjeta koji su za ta radna mjesta propisana pa tako, primjerice, novi pročelnik Ureda župana mora biti magistar struke ili stručni specijalist ekonomske struke, kao i onaj Upravnog odjela za gospodarstvo. Budući pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš treba biti magistar struke ili stručni specijalist arhitektonske, građevinske ili pravne struke, onog za školstvo treba biti društvene struke, za zdravstvo socijalne struke, a Službe za unutarnju reviziju ekonomske ili pravne struke.

Uvjeti su i radno iskustva na odgovarajućim poslovima u struci, položen državni stručni ispit, poznavanje rada na PC-u…, a onima koji ih budu ispunjavali predstoji pisana provjera znanja i intervjui s povjerenstvom za provedbu natječaja. Otvoreni su do 10. kolovoza pa bi novi pročelnici na svojim radnim mjestima mogli biti u rujnu. (kaportal.hr)