Aktualno OG sada Ogulin

Ipak će osvježiti

U petak je u Ogulinu, ali i u dosta gradova u Hrvatskoj ispisana povijest u mjerenju temperature zraka. Na GAMO Ogulin-Žegar u petak je izmjerena temperatura zraka od 39,2°C što je najviša temperatura zraka u povijesti mjerenja ove postaje, od 2001. godine. Tako je stari rekord, nadmašen za samo 0,1°C, a bio je izmjeren 03. kolovoza 2013. godine. U petak je na GMP Ogulin izmjerena temperatura zraka od 39,5°C, a upravo je ta temperatura zraka izmjerena i prije čak 67 godina, točnije 05. srpnja 1950. godine i apsolutni je temperaturni rekord za Ogulin. Jučer je taj rekord izjednačen i postavljen je novi rekord za kolovoz, dok je stari isto izmjeren 03. kolovoza, 2013. godine od 38,9°C.
Zanimljivost je jučer bio i Parg iznad Čabra gdje je po prvi puta u povijesti mjerenja od 1950. godine izmjeren prvi vrlo vrući dan. Maksimalna temperatura zraka dosegnula je 35,6°C, te je tako srušen apsolutni rekord koji je izmjeren samo dan ranije od 34,4°C. Iako vrućine teško podnosimo one ipak imaju i dobru stranu. Naime, narodna poslovica kaže: Ako kolovoz žeže, vino teče!

Od danas se očekuje postupno naoblačenje uz pojavu pljuskova s grmljavinom. Raste i mogućnost za pojavu olujnog nevremena! U ponedjeljak oblačnije uz povremenu slabu kišu i moguće nevrijeme. Temperatura zraka uglavnom oko 20°C.