Aktualno Županija

Koncertom proslavljena Oluja i Dan grada: Thompson i njegovih 50.000 “za dom spremnih”obožavatelja “zapalili” su Slunj

Iako je kao zvijezda večeri u kojoj se u Slunju slavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja Marko Perković Thompson trebao nastupiti u 22 sata, to se dogodilo sat i pol kasnije, s bine se nije dao njegov kum Mate Bulić, koji je publiku držao skoro u jednakom transu svojim, ali i drugim narodnjačkim, odnosno svadbenim hitovima. Koncert je Thompson otvorio Bojnom Čavoglave uz uobičajeni uzvik “Za dom spremni”, kojim ga je dalje publika pratila periodički cijeli koncert, a tu i tamo se zaorio ustaški “Jura i Boban”.

U Slunju je zasigurno bilo nekoliko desetaka tisuća ljudi iz čitave Hrvatske, voditelj Velimir Bujanec iznio je podatak da je tamo bilo 50.000 ljudi, te uz kritike HRT-u i svima koji ne misle “desno” naglasio da je koncert omogućio ministar branitelja Tomo Medved, kao i karlovački župan Damir Jelić, koji su zatim pokupili ovacije.

U gledalištu je ključalo čitavo vrijeme, a sparan i vrlo topao dan nije spriječio veliki broj Thompsonovih fanova da dodatno užare atmosferu bakljama, kojih je izgorjelo sigurno više od 100, te nekoliko vatrometa.

Slunjskih ulica bilo je gotovo pa premalo za silnu ugostiteljsku ponudu koja se nudila gostima odasvuda, a nitko od njih poslovnu večer nije završio u gubitku.

Gradonačelnik Slunja Jure Katić bio je oduševljen kada je stao pred brojnu publiku pa je s njima zapjevao “Zovi, samo zovi”, pa onda zahvalio svima koji su došli u Slunj, u prvom redu ministrima Medvedu i Lovri Kuščeviću, te sve pozvao da slave do jutra.(kaportal)