Aktualno OG sada Ogulin

Ne palite vatru na otvorenom, vatrogascima na taj način pomažete!

Župan Damir Jelić je, na prijedlog Stožera civilne zaštite, donio  Odluku  o zabrani spaljivanja i loženja vatre na otvorenom tijekom kolovoza i to  zbog suše i velikih vrućina. No, unatoč tome, građani se odluke ne pridržavaju, pa je tijekom petka Javna vatrogasna postrojba (JVP) Karlovac intervenirala  tri puta, Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Barilović četiri puta, jednom  vatrogasci JVP-a Ogulin, a doznajemo da je izgorio  i sjenik pun sijena u Drežnik Gradu,  općina Rakovica. Požari su zabilježeni i tijekom vikenda.
Zamjenik zapovjednika karlovačkoga JVP-a Robert Hranilović rekao je Hini kako je sreća što su se požari počeli brzo gasiti pa se nisu širili. Hranilović je također utvrdio da bi svi trebali ozbiljno shvatiti zabranu jer je, zbog velikih vrućina i sasušenoga bilja, te mogućnosti da nenadano puhne vjetar, vrlo velika opasnost od nastanka i širenja požara.

Nepoštivanje ove odluke može vas koštati.  To je  prekršaj koji se kažnjava s dvije tisuće kuna, a s tisuću kuna ako se kazna odmah plati, s tim da prekršitelj plaća i trošak eventualne vatrogasne intervencije i štetu vlasniku površina ili objekata.

“Policija je u proteklih nekoliko tjedana pokrenula 21 obvezatni prekršajni nalog, naplatila 16 kazni, po tisuću kuna, jer su plaćene na licu mjesta, te su izrečene tri mjere upozorenja” rekla je Staroveški za HINA-u, a mi također  apeliramo na sve građane da razmisle prije nego krenu s paljenjem. Ne samo zbog kazni, nego i zbog vatrogasaca koji u ovim nemogućim uvjetima, kad ih grije i odozdo i odozgo, izlažu svoje tijelo naporima kojih ih mogu stajati života.