Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu tučnjava i provala u stan

Današnje izviješće iz policijske uprave karlovačke karakterizira raznolikost događaja koji su zabilježeni.

Tako saznajemo da je u razdoblju od 5. do 6. kolovoza u Ogulinu, nepoznati počinitelj provalio je u stan 39-godišnjakinje te otuđio novac i nakit u vrijednosti većoj od 150.000 kuna.

Ogulin se još jednom spominje u današnjem izvješću, osim provalne krađe, Ogulin je bio i poprište tučnjave u kojoj je teško ozlijeđen 20-godišnjak. Naime, jučer oko 3 sata, na parkiralištu u Ogulinu, verbalno, a potom i fizički sukobilo se više osoba. Tom prilikom teško je ozlijeđen 20-godišnjak, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja provodi se kriminalističko istraživanje, dok će izvješće biti proslijeđeno nadležnom državnom odvjetništvu.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen vozač mopeda
Jučer u 00.15 sati na županijskoj cesti u Gornjem Velemeriću dogodila se prometna nesreća. Mopedom karlovačkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,10 g/kg upravljao je 27-godišnjak koji je zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola u zavoju izgubio ravnotežu te s mopedom pao na kolnik i udario u osobni automobil karlovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera, pod utjecajem alkohola od 0,55 g/kg, upravljao 30-godišnjak. U prometnoj nesreći vozač mopeda je teško ozlijeđen, materijalna šteta veća je od 9000 kuna, a protiv obojice bit će proslijeđena prekršajna prijava i izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Utapanje
Jučer oko 10.30 sati u rijeci Mrežnici u gradskoj četvrti Mostanje pronađeno je mrtvo tijelo 56-godišnjaka koji je u rijeku skočio 5. kolovoza u namjeri da je prepliva, ali zbog zatajenja srca se utopio. Na mjestu događaja obavljen je očevid, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Ozalj) i sedam prometnih nesreća od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom, dvije s lako ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće: