Županijski nogomet – izvučeni parovi 1. kola kupa, ponovno formirana jedinstvena 2. ŽNL, vraća se VOŠK

Nova županijska nogometna sezona počet će 19. kolovoza utakmicama 1. kola Županijskog nogometnog kupa, dok će ligaška natjecanja startati 27. kolovoza. Za razliku od proteklih godina, kada smo nažalost iz godine u godinu informirali o gašenju seniorskih pogona ili kompletnih klubova, ove godine nema takvih vijesti, ali ima jedna dobra – u natjecanje se vraća VOŠK iz Belavića, koji će nastupati u 2. ŽNL. I to jedinstvenoj, što je također novost – dakle, od sljedeće sezone nema više dvije drugoligaške skupine već će 14 klubova igrati jedinstvenu ligu u 26 kola.

Uz deset županijskih prvoligaša to su sada 24 aktivna kluba u seniorskoj konkurenciji, a od onih koji su ugasili seniorske pogone u mlađim kategorijama imat će svoje predstavnike Eugen Kvaternik iz Rakovice, Plaški i Mostanje Auto lim lak.

Sezona, pak, kao što smo spomenuli, počinje utakmicama kupa. U prvom kolu slobodni su Karlovac 1919, Duga Resa 1929, Ogulin, Slunj, Korana i Zrinski Ozalj, a sastaju se: Josipdol – Mladost (Zagorje Ogulinsko), Oštarije – Dobra (Sveti Petar), Cetingrad – Krnjak Barilović, Mladost (Rečica) – Ilovac, Mrežnica – Kupa, Dobra (Novigrad) – Vrlovka, Vojnić 95 – Petrova gora, VOŠK – Šišljavić, Vatrogasac – Frankopan i Croatia 78 – Draganić. (kaportal.hr)

 

Facebook Comments