Aktualno Sport

[HTV2, 20.45] Real Madrid – Manchester United: Sudar velikana u Skoplju

Hrvatski dvojac u redovima europskog prvaka Real Madrida, Luka Modrić i Mateo Kovačić, kreće u lov na novi trofej, europski Superkup. Suparnik će im biti engleski velikan Manchester United, aktualni osvajač Europske lige.

Prvi put se europski Superkup igra u Makedoniji, na Areni Filipa II u Skoplju, prekrasnom zdanju koje za UEFA-ine susrete prima 33.460 gledatelja.

Prijenos je od 20.45 na Drugome programu HTV-a

Real Madrid, osvajač Lige prvaka, branitelj je naslova i vlasnik triju naslova pobjednika europskog Superkupa (2002., 2014., 2016.). Pobjednik Europske lige, engleski Manchester United, triput je nastupio u Superkupu, a osvojio ga je daleke 1991. godine.

Iako se momčadi još nisu susrele u Superkupu, igrali su već deset puta u europskim klupskim natjecanjima, a španjolska je momčad bila bolja u četiri susreta, uz četiri neriješena rezultata i dvije pobjede Uniteda.

Ove dvije momčadi su u srpnju na američkoj turneji odigrale prijateljsku utakmicu. Manchester United svladao je Real Madrid 2:1 (1:0, 1:1) boljim izvođenjem jedanaesteraca. Tada za Madriđane nije igrao Cristiano Ronaldo koji se prije nekoliko dana priključio momčadi. (hrt.hr)