Aktualno OG sada Ogulin

Izdana lokacijska dozvola za retenciju,otkupljeno 80 površina

Od kako je Ogulin zadesila ona strašna poplava 1999. godine, riječ “retencija” spominjana je tisućama puta. O tome se govorilo na raznim službenim sastancima, u predizbornim obećanjima, među građanima…Svi se slažu da je previše vremena prošlo, a da se nije učinilo mnogo, te su mnogi sa strahom iščekivali svaku veću kišu, strahujući od moguće poplave.

“Vezano za Retenciju Hreljin, od Hrvatskih voda smo dobili ažurirane informacije”-rekao nam je zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja i naveo kako kažu da je za zahvat od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja izdana lokacijska dozvola. Područje retencije obuhvaća tri katastarske općine: Ogulinski Hreljin, Vitunj i Sveti Petar, te otprilike 800 katastarskih čestica. Započeli su otkup parcela, te je otkupljeno oko 80% površina.

Glavni projekti su završeni i u tijeku je ishođenje suglasnosti na njih. Projekt je podijeljen na 4 faze, a za svaku fazu će biti izdana zasebna građevinska dozvola. Za sve faze će zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole biti predan do kraja ove godine. Faze 1 i 4 podrazumijevaju izgradnju same brane, faza 2 su zaštitne građevine željezničke pruge, a faza 3 je izgradnja zaštitnog objekta uz ribnjak na Vitunjčici. Ishođenje dozvola se očekuje u zakonskom roku, pa bi gradnja konačno trebala početi 2018. godine.