Aktualno Županija

Provale i krađe

Iz policijske uprave karlovačke –

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Ogulin, Karlovac, Slunj) i četiri prometne nesreće od kojih su dvije s lako ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo sljedeće:
Provaljeno u kuću i skladište u Dugoj Resi
Nepoznati počinitelj je 9. kolovoza u poslijepodnevnim satima provalio u kuću i skladište u Dugoj Resi, vlasništvo 38-godišnjaka te otuđio bicikl, prijenosno računalo, fotoaparat, udarnu bušilicu i novac u vrijednosti većoj od 43.000 kuna. Policijski službenici uhitili su 29-godišnjaka i 30-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa te će po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv obojice biti proslijeđena kaznena prijava, a pronađene stvari vraćene su vlasniku.

Razbojnička krađa na području Draganića
Jučer u poslijepodnevnim satima u kuću 76-godišnjaka došle su dvije nepoznate ženske osobe te ga pitale ima li plastičnu ambalažu. Tom prilikom iskoristile su nepažnju 76-godišnjaka te mu iz novčanika otuđile novac. Prilikom bijega uočio ih je 44-godišnjak, a one su novac odbacile i pobjegle. Novac je vraćen oštećenom, a u cilju utvrđivanja počinitelja provodi se kriminalističko istraživanje.

Krađa na odmorištu autoceste A-1
Jučer tijekom noći na odmorištu Modruš na autocesti A-1, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog kamper vozila čeških registracijskih oznaka otuđio novac i osobne dokumente, vlasništvo 55-godišnjeg češkog državljanina. Materijalna šteta je više tisuća kuna.