Aktualno Županija

Dugoreški HDZ-ovci se pohvalili kako su s Turkovićem dogovorili “farbanje” mosta, a šef ŽUC-a ih demantirao: Primio me gradonačelnik Boljar

Hoće li konačno dotrajala ograda Mosta 3. bojne 2. gardijske brigade u Dugoj Resi biti obnovljena, te biti riješeni problemi dugoreške obitelji Smilaj s poplavama od oborinskih voda treba tek vidjeti, no zanimljivo je kako i ovi naizgled banalni komunalni problemi mogu biti predmet prepucavanja između političkih oponenata.

Nakon što je Županijska uprava za ceste dobila novog ravnatelja, HDZ-ovca Stjepana Turkovića, predsjednik dugoreške organizacije ove stranke Zlatko Grčić se na Facebooku pohvalio kako je s njim “dogovorio početak radova na Mostu 3. bojne 2. Gardijske brigade Gromovi”, onome kod gradskog kupališta.

Isto tako, u dugoreškom HDZ-u su na najpopularnijoj društvenoj mreži naveli da je “u izradi je projektna dokumentacija za problem u Sv. Petru u blizini kuće obitelji Smilaj, koja trpi poplave uslijed vremenskih nepogoda”.

– Ove novosti rezultat su pozitivne komunikacije, zalaganja i truda naše članice, dopredsjednice GO HDZ-a Duga Resa, a ujedno i potpredsjednice Županijske skupštine Jadranke Golubić te novoimenovanog ravnatelja ŽUC-a g. Stjepana Turkovića, raspisali su se HDZ-ovci.

Nas je, međutim, zainteresiralo po kojoj se sad osnovi ovakvi komunalni zahvati u nadležnosti ŽUC-a mogu dogovarati s predsjednikom stranke, a ne s predstavnicima gradske vlasti, kao i zašto se do sad nije pristupilo radovima, s obzirom da se radi o objektima u nadležnosti ŽUC-a.

Ubrzo je i stigao odgovor od Turkovića koji je, zanimljivo, samo potvrdio da se dugoreški HDZ-ovci ipak “kite tuđim perjem”.

– Dana 27. srpnja primljen sam kao ravnatelj ŽUC-a kod gradonačelnika D.Rese Tomislava Boljara, dok su na sastanku prisustvovali i pročelnici Mladen Rakočević i Davor Bartolac. Tema je bila stanje i prioriteti održavanja županijskih cesta na području Duge Rese, rekao nam je Turković.

Kako dodaje, izlaskom na teren upoznat je s ova dva konkretna problema, ali i s nizom drugih nedostataka na županijskim cestama na području Duge Rese.

Dakle, ipak sve ide “redovnom procedurom”, a tko će preuzeti zasluge za posao koji je u opisu posla a ne stvar nečije dobre volje treba tek vidjeti. Novinarsko propitivanje o ovoj temi imalo je lančanu reakciju, pa je sporna objava s HDZ-ovih mrežnih stranica netragom nestala.

(KAportal)