Aktualno OG sada Ogulin

Zamjenici gradonačelnika upoznali se sa tijekom radova u dječjem vrtiću

Gradonačelnikovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja te Zdravko Salopek, Voditelj Odsjeka za prostorno uređenje, razvoj, zaštitu okoliša i imovinskopravne poslove, posjetili su dječji vrtić Bistrac kako bi se upoznali s radovima koji se tamo izvode.  Ravnateljica Ivanka Turković upoznala ih je sa stanjem projekta proširenja vrtića čija je  procijenjena vrijednost radova 3,5 milijuna kuna, od čega je do sada izvedeno radova u vrijednosti 800 tisuća kuna. To ujedno znači da za dovršetak treba osigurati još 2,7 milijuna kuna. Inače, kao što je OGportal već pisao u članku “Nadogradnja “Bistraca”, intenzivni radovi na proširenju Dječjeg vrtića započeli su u srpnju 2016. godine i odvijaju se u fazama, prema osiguranim financijskim sredstvima.
Planirana gradnja odvija se prema Državnim pedagoškim standardima predškolskog odgoja i obrazovanja.
Nadogradit će se 400 kvadrata prostora, koji će se koristiti u odgojno obrazovne svrhe. U prizemlju će biti velika multifunkcionalna dvorana (od 100 m2) za održavanje sportskih aktivnosti, stručnih skupova, roditeljskih sastanaka i priredbi.
Na katu su dvije sobe dnevnog boravka sa pratećim sadržajima ( garderobe i wc-i) . Time će se dobiti dodatni prostor za smještaj djece od prve godine života do polaska u školu, uz mogućnost organiziranja poludnevnog boravka djece, te proširenje programa igraonica novim sadržajima ( sportski program, dramske i plesne igraonice). Svime time bi se zadovoljile potrebe našega grada za smještaj djece u ovu predškolsku ustanovu.