Aktualno OG sada Ogulin

Međugorje dočekuje rukometaše Ogulina

U Međugorju će se od danas. do 24. kolovoza održati tradicionalni međunarodni memorijalni rukometni turnir “Međugorje 2017.”. Riječ je o jednom od najjačih i najmasovnijih međunarodnih rukometnih turnira za mlađe dobi u BiH i među jačima u Europi, koji već dvanaestu godinu zaredom uspješno organizira Hrvatski rukometni klub Međugorje u čast rano preminuloga istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg prvog predsjednika tog kluba Stanka Sivrića. Očekuje se kako će i na ovogodišnjem turniru sudjelovati velik broj ekipa s 800 do 1000 mladih rukometašica i rukometaša iz BiH i RH te drugih zemalja, koji će se na međugorskim sportskim terenima natjecati u osam dobnih kategorija – četiri za muške i četiri ženske (2000./01., 2002./03, i 2004./05. te 2006./07. godište).

Na turnir ove godine putuju i mladi rukometaši Ogulina(godište 2004) koji će braniti boje grada i Karlovačke županije. Na spomenutom turniru Rukometni klub Ogulin rado je viđen gost jer su sjajnu priču na njemu nekoliko godina pisali rukometaši 1998 godišta koji su se redovno vraćali s medaljama oko vrata. Ovog puta priliku će dobiti oni nešto mlađi, koji će zasigurno pokušati nadmašiti rezultat njihovih starijih kolega. Treba reći da je međugorski memorijalni turnir prije devet godina uvršten u službeni kalendar Europske rukometne federacije (EHF) te da, zbog vrhunske organizacije i posjećenosti, iz godine u godinu na njemu sudjeluje sve više mladih rukometašica i rukometaša..Svečanost otvorenja i zatvaranja turnira pripalo je voditi treneru Rukometnog kluba Ogulin Dubravku Dragičević, a turnir će svojom nazočnošću uveličati i istaknuti rukometni djelatnici i sportaši. Iako će se prve utakmice odigrati nešto ranije sama svečanost otvorenja predviđena je za 17 sati a uveličat će je i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović koji će se potom sastati s čelnim ljudima Međugorja.

Sastav koji je do sada donosio medalje iz MeđugorjaMlade snage koje nas ove godine predstavljaju u MeđugorjuIzmeđu ostalog i kupanje na Sabljacima bilo je dio priprema za Međugorje

Turnir će se odvijati po slijedećem programu::
PRVI DAN TURNIRA – 20.08. (nedjelja)
Do 15h – dolazak ekipa (SPORTCENTAR)
16h – sastanak sa predstavnicima ekipa (SPORTCENTAR)
16:30h – sastanak sa sucima (SPORTCENTAR)
16-20:30h: Utakmice po grupama (SPORT CENTAR/S.C.KRSTINE)
21h: Svečano otvaranje turnira (S.C. KRSTINE)

DRUGI DAN TURNIRA –21.08. (ponedjeljak)
16-21:00h: utakmice po grupama (SPORTCENTAR/S.C.KRSTINE)

TREĆI DAN TURNIRA – 22.08. ( utorak)
16-21:00h: utakmice po grupama (SPORTCENTAR/S.C.KRSTINE)
22:00h: Leaders party – večera za voditelje i trenere ekipa, medije i organizatore (SRC KRSTINE)
Revijalna utakmica između voditelja ekipa, organizatora i sudaca

ČETVRTI DAN TURNIRA – 23.08. (srijeda)
08-12:00h: utakmice po grupama (SPORTCENTAR/S.C.KRSTINE)
16-21:00h: utakmice za plasman i polufinala (SPORTCENTAR/S.C.KRSTINE)

PETI DAN TURNIRA – Finalni dan – 24.08. (četvrtak)
16-22:00h: finalne utakmice i utakmice za poredak (SPORTCENTAR/S.C.KRSTINE)
22:00h: Dodjela nagrada (S.C.KRSTINE)