Aktualno OG sada Ogulin

Zbog požara veliki problemi u prometu

Od jučer pratimo drame izazvane velikim brojem požara u Dalmaciji, što je danas eskaliralo velikim poteškoćama u prometu. Zbog vatre zatvorene su mnoge lokalne i državne ceste te neke dionice autoceste A1, što je prouzročilo velike gužve i zastoje u prometu, Ponovno je došla do izražaja i neorganiziranost i kaos nekih nadležnih službi. I dok su vatrogasci, kao već mnogo puta do sada, pokazali odličnu organiziranost, svijest i odgovornost te i jučer i danas hrabro i ustrajno vodili bitku sa vatrenom stihijom, sa terena stižu brojni i žestoki prigovori na službe HAC zbog loše organizacije, i s jedne strane zatvaranja nekih dionica a onda naplačivanje silazaka s autoceste. Putnici su ostali zatočeni u kolonama na zatvorenim cestama, bez informacija kuda i kako krenuti kao i bez neke druge pomoći, barem u pitkoj vodi. Kritike putnika upućene su i na adresu prometne policije koja se očito nije snašla toliko dobro koliko je to situacija zahtjevala. Dakle, spremate li se na put prema Dalmaciji najbolje je dobro se informirati a mi prenosimo posljednje informacije, objavljene prije nekoliko trenutaka na stranicama HAK-a. Usput dodajemo da je u prometnom zastoju zbog požara, zaglavio i dio ekipe OGportala ali su nam se javili sa ovim fotkama.

IZ HAK-a

ažurirano 21.8.2017. 18:12
Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

kod naplatnih postaja Zadar II, Benkovac i Pirovac korisnici mogu izaći s autoceste bez naplate cestarine;
zbog požara za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Benkovac i Pirovac u oba smjera. Kolona vozila kod naplatnih postaja Benkovac u smjeru Dubrovnika duga je oko 4 km;
u smjeru Zagreba zatvorena je dionica između čvorova Šibenik i Pirovac, kolona vozila kod čvora Šibenik u smjeru Zagreba duga je oko 3 km;
između čvorova Gospić i Gornja Ploča na 198. +300 km u smjeru Dubrovnika promet teče usporeno, zbog prometne nezgode.
Zbog požara zatvorene su ostale ceste:

državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci u Pristegu;
državna cesta DC59 u Kistanju (i sve prilazne županijske i lokalne ceste);
ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i
lokalna cesta Vrana-Ceranje.
Autocesta A2 Zagreb-Macelj:

zbog prometne nesreće na 23. +100 km, poslije čvora Zabok u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica gdje se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Od sutra, 22.08.2017.god., do 31.10.2017.god zbog obnove kolnika na dionici državne ceste DC1 između mjesta Jošani i Udbina vozila će se propuštati jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima.