Aktualno Županija

Kraj Dana piva na ŠRC-u? Već prva večer pokazala koliko je otrcana vašarska koncepcija

Mandić najavio mogućnost da Grad preuzme organizaciju

Najmasovnija karlovačka manifestacija koja se još uvijek zove Karlovački dani piva iako s pivom, ali i Karlovcem ima sve manje veze, otvorena je sinoć na desnoj obali Korane, u Sportsko – rekreacijskom centru Korana.

Nakon dužeg niza godina otvorenje je prošlo bez predstavnika glavnog sponzora – pivovare na Dubovcu, odnosno Heinekena Hrvatska, tako da se gradonačelnik Damir Mandić u svojoj zdravici pred par stotina fanova Lidije Bačić, u tzv. glavnom šatoru s kriglom piva kucnuo s voditeljem Dadom Valentom i svojim zamjenicima, Ivanom Mrzljakom i Andrejom Navijalić, te predsjednicom Gradskog vijeća Marijanom Tomičić. Svi ostali, naravno kad bi isključili gomilu maloljetnika u publici, mogli su se eventualno kucnuti s pola litre iz “plastičnjaka”.

Otužno otvorenje

Estradna zvijezda prve večeri Lidija Bačić prvo je uvodno otpjevala dvije pjesme kako bi se nešto ljudi privuklo u šator pa je onda prigodno odrađena i ta “formalnost” otvorenja. Nije tako davno bilo a da se ne sjećamo “otvaranja bačve”, pa ostaje dojam da su na otvorenju
samo bili sudionici povorke, ovaj bi čin bio puno svečaniji. Otužno otvorenje je ipak popraćeno uz vatromet, spektakularan vjerojatno samo za onoga tko ga vidi prvi put u životu.

U isto vrijeme u “techno korneru” mladi se zabavljaju uz turbo folk zavijanje “apgrejdano” tehno ritmom, na nekadašnjoj centralnoj pozornici, sada preimenovanoj u Plesnjak cijepaju “Lički drvosječe”, dok je ipak nešto više zraka nekontaminiranog narodnim melosom ostalo u tzv. Beer Gardenu gdje je s pozornice posjetitelje prvo zabavljao bosanski čovjek – jukebox Šehad Komić, a potom i domaći Rivers Band. (kaportal.hr)