Aktualno OG sada Ogulin

Interventni vatrogasni vod Vatrogasne zajednice Karlovačke županije vratio se kući

Nakon gotovo tjedan dana, Interventni vatrogasni vod Vatrogasne zajednice Karlovačke županije pod vodstvom županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića, vratio se danas u Karlovac. Ukupno 28 vatrogasaca sa osam vozila upućeno je u noći s ponedjeljka 21. kolovoza na utorak 22. kolovoza na izvanrednu dislokaciju na područje Šibensko-kninske županije gdje su bili angažirani na gašenju iznimno zahtjevnog požara na Promini.
Zajedno s njima ovog tjedna požar na Promini gasili su i vatrogasci koji su ranije upućeni na izvanredne dislokacije, njih šest s tri vatrogasna vozila, a koji su se tijekom četvrtka 24. kolovoza vratili kućama.
Ukupno su na izvanrednim dislokacijama u Dalmaciji s područja VZ Karlovačke županije bila angažirana 34 vatrogasca s 11 vozila, a podsjećamo i da nam se sedam vatrogasaca nalazi na redovnim dislokacijama (dvojica na otoku Lastovu, a petorica u Šibeniku).
Vatrogasce koji su se danas vratili u Vatrogasnom centru Karlovac dočekao je gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić koji im se zahvalio na trudu uloženom u gašenje požara u Dalmaciji.
Zapovjednik Goran Franković naglasio je još jednom kako su imali težak i zahtjevan teren, ali su sve svoje aktivnosti uspješno obavili. Vatrogasci su umorni, ali su svi zdravi i to je najvažnije, dodao je Franković.