Kardinal Bozanić imenovao je i razriješio 65 svećenika: Odlaze dva dugogodišnja karlovačka župnika

U Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema dekretima kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u mjesecima srpnju i kolovozu ove godine bilo je više imenovanja i razrješenja, a objavio ih je Tiskovni ured Zagrebačke nadbijskupije.

U čitavoj Nadbiskupiji bilo je ukupno 65 imenovanja i razriješenja, a neka su se dogodila i na području Karlovačke Županije. Najznačajnija među njima svakako su umirovljenja dvojice dugogodišnjih župnika, Marka Dujma iz Hrnetića, (koji je već bio umirovljen, ali je mijenjao bolesnog župnika Alojzija Burju), te patera Jurja Domšića s Kamenskog:

– Bielen Czeslaw, OSPPE, razriješen je službe župnog vikara u Župi BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko.
– Burja Alojzije, razriješen je službe župnika u Župi sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić te je upućen na terapiju i oporavak.
– Domšić Juraj, OSPPE, razriješen je službe župnika u Župi BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko.
– Dujam Marko, razriješen privremenih pastoralnih obveza u Župi sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić, te će od 1. rujna 2017. godine, kao umirovljeni svećenik, imati prebivalište u Svećeničkom domu sv. Josipa u Zagrebu.
– Pavlović Filip, razriješen je službe župnog vikara u Župi BDM Snježne u Karlovcu – Dubovac i u Župi sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić te je imenovan privremenim upraviteljem Župe sv. Martina Biskupa u Karlovcu – Hrnetić.
– Škrtić Mario, OSPPE, imenovan je privremenim upraviteljem Župe BDM Snježne u Karlovcu – Kamensko. (kaportal.hr)

Facebook Comments