Aktualno Županija

Karlovački HSP-ovci u obrani ustaškog pozdrava – prozvali ministra Medveda da zaštiti HOS i postrojbe iz Domovinskog rata

Karlovački HSP-ovci su stali u obranu pozdrava “Za dom spremni” koji stoji na spomen ploči poginulim i nestalim borcima HOS-a u Jasenovcu te prozvali novinare.
Kako piše predsjednik županijske organizacije i član Predsjedništva HSP-a Veselko Krnjić, “novinarsko neznanje ili namjerno iskrivljivanje povijesnih činjenica i stavljanje pozdrava “Za dom spremni”, koji se nalazi u grbu jedne od postrojbi Hrvatske vojske, u neko drugo vrijeme je uvredljivo i ponižavajuće za sve Hrvatske branitelje.
– Dužni smo podsjetiti na činjenice da je HSP osnivač i utemeljitelj HOS-a. Hrvatska stranka prava je organizirala i financirala HOS na samom početku agresije na Hrvatsku od strane Srbije uz pomoć JNA. Dušebrižnike i tobože branitelje starog hrvatskog pozdrava podsjećamo da ako već žele braniti pozdrav “Za dom spremni” da se ostave priča oko ploče poginulim pripadnicima HOS-a i da brane postrojbu Hrvatske vojske HOS. Svi domoljubno osviješteni i istinski branitelji digniteta Domovinskoga rata su pozvani i dobro došli da pomognu HSP u zaštiti legalne postrojbe Hrvatske vojske, koju je osnovala HSP, navodi Krnjić.
Veselko Krnjić
– odsjećamo ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda da je za vrijeme prosvjeda ispred ministarstva Hrvatskih branitelja kao predsjednik udruge Ratnih veterana 1 gardijske brigade Tigrovi zagovarao ustavni zakon o Hrvatskim braniteljima. Sadašnja vlada ne čini ništa po pitanju Ustavnog zakona o hrvatskim braniteljima, i očito je da je Ustavni zakon o braniteljima bila tema samo za izbore, dodaju HSP-ovci.
Smatraju da je prvi koji se treba oglasiti i čija je dužnost zaštititi HOS i ostale postrojbe iz Domovinskog rata upravo ministar hrvatskih branitelja jer je, kažu, to njegova dužnost.(KAportal)