Aktualno OG sada Ogulin

Oproštajna misa župnika Zubovića

Velik broj vjernika okupio se večeras u Župnoj crkvi Sv. Križa, kako bi nazočili oproštajnoj misi dosadašnjeg  župnika i dekana ogulinskog  Roberta Zubovića.  Na misi je propovijedao Dino Rupčić kojemu je to, kazao je, bila velika čast i rado se odazvao pozivu župnika da to upravo on učini, jer mu je bio kapelan i suradnik tri godine. U propovijedi je naglasio kako se vidi da je crkva  osvježena mladim ljudima i da su mnogi, i stariji i mlađi, sada župniku došli reći “Hvala”.

Od župnika su se, uručivši mu prigodne darove, oprostili mališani i tete iz Dječjeg vrtića “Bistrac”, predstavnici ministranata, Pastoralnog vijeća i vjernika, te župski vikar Herbert Berisha, nakon čijih se riječi crkvom prolomio ogroman pljesak.

Oproštajna sveta misa bila je izuzetno svečana, ali i tužna. Zaiskrila je suza u očima brojnih vjernika, ali i samog župnika koji nije krio da je jako  zavolio Ogulin i njegove ljude. No, ni Lošinj nije daleko…Dolazit će i on u Ogulin i vjernici u Lošinj i bit će još prilike za susrete i druženja, koja će se sigurno nastaviti.