Aktualno OG sada Ogulin

Zahvale župnika Roberta Zubovića

Župnik i dekan ogulinski Robert Zubović, danas se u Župnom uredu oprostio od nekolicine suradnika, s kojima je  u proteklih pet godina ostvario odličnu suradnju.
“Iskrena, pa i tužna  srca, danas posljednjeg dana moga službenog boravka u Ogulinu, gradu u kojemu sam proveo pet plodnih i blagoslovljenih godina ispunjenih  propovijedanjem, radom,  prijateljstvom i služenjem  vjernicima i građanima Ogulina i ogulinskog kraja, žarko sam se želio susresti  sa vama, predstavnicima  Radio Ogulina, Frankopanske garde, bivšim i sadašnjim gradonačelnikom i njegovim suradnicima, te  Kristinom  Špigl Uhrl”- naglasio je ovom prigodom naš župnik Zubović, uručivši predstavnicima spomenutih ustanova i pojedincima zahvalnice za suradnju.
Gradonačelniku Daliboru Domitroviću je poručio da predstavlja  Grad Ogulin i čitavu gradsku upravu s kojom su prijašnji župnici, a onda i on, uvijek nalazili iskrene sugovornike, pomagatelje, prijatelje, osobe s kojima je Župa sv. Križa mogla surađivati, ne samo na području vjere, već i kulture, obrazovanja, sporta i raznih drugih područja društvenog života.  Svoj pečat na poseban način su dali u tom vidu i prijašnji gradonačelnici u suradnji sa njegovim prethodnicima kao i u posebnim odnosima koje grad Ogulin gajio sa biskupom dr. Milom Bogovićem. Zahvalio mu je što  je  već na početku svog mandata iskazao spremnost i otvorenost na suradnju i pomoć župi sv. Križa, posebno oko nastavka realizacije projekta Ogulinske Kalvarije i obnovu crkve sv. Križa.
“Moj mandat je započeo u vrijeme gradonačelnika Nikole Magdića, a nastavio se  u četverogodišnjem mandatu Jure Turkovića.  Stoga mu je osobno predao zahvalu za neizmjeran  doprinos u promicanju ljudskih, kršćanskih i civilizacijskih vrijednosti.
Pozdravio je župnik Zubović i nazočne zaposlenike Radio Ogulina, kamo je, kazao je, najradije svraćao. Papa Franjo u jednoj od svojih poruka djelatnicima medija svijeta potiče da se kroz poruke i izvještaje  ponudi mirisan i dobar kruh onima koji se hrane plodovima njihove komunikacije. Stoga je i on poželio potaknuti na konstruktivnu komunikaciju koja odbacuje predrasude prema drugome i jača kulturu susreta, zahvaljujući kojoj možemo na stvarnost naučiti gledati s realizmom i povjerenjem. Pri tom je naglasio:
“Hvala vam na svim proteklim godinama predanog, redovitog, strpljivog i istinitog prenošenja Radosne vijesti, Evanđelja na našem Radiju,  za tolike polnoćke, neradne nedjelje i Nove Godine, dane kada su svi slobodni… ali svećenici i djelatnici radija bili su tu da narod Božji, posebno naši stariji i nemoćni, ne budu uskraćeni u duhovnnim porukama, svetim misama i vjerskim emisijama.
U svim svečanim prigodama vjerskim i  crkvenim, otkada je osnovana, uz Grad , župu i Biskupiju bila je Frankopanska garda, pa tako i ovog puta. Sigurno najradosniji i nikad zaboravljeni trenuci biti će oni sa hodočšća u Rim, u Vatikan. Stoga je Vedranku Brozoviću i svim članovima Udruge zahvalio za trud, dobru volju, pa i znoj!
“Projektantna firma Archi-Plus, Kristine Šigh Uhrl, uvijek je bila od neizmjerne pomoći, kako na području financija, tako i savjeta, pa i stručnosti. Kristina je  svojim tihim i samozatajnim radom i predanjem i služenjem Crkvi kroz desetke projekata unijela vjeru, ljubav, mir i ljepotu svega onoga što je izgrađeno u župi sv. Križa.
“Vaš trud je za mene neprocjenjiv”- kazao je župnik, pozivajući, uz nazočne  članove Župnog vijeća,  na daljnju suradnju sa župom i novim župnikom vlč. Josipom Štefančićem.
I na koncu, podsjetimo da se večeras od 18,30 održava oproštajna sveta  misa župnika Zubovića, sa svim vjernicima naše župe, koji će, vjerujemo, i ovog puta  u velikom broju doći u Župnu crkvu Sv. Križa.