Aktualno OG sada Ogulin

I naš gradonačelnik potpisao je sporazum o razvoju infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu u Karlovačkoj županiji

Na zajedničkom sastanku zamjenika župana Karlovačke županije Martine Furdek-Hajdin, Vesne Hajsan-Dolinar i Mirka Martinovića te gradonačelnika i načelnika u četvrtak 31. kolovoza, u Uredu župana Karlovačke županije, potpisan je sporazum o suradnji na programu “Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje cijele Karlovačke županije, prihvatljiv za financiranje iz EU fondova”.
CIlj ovog programa je omogućiti pristup internetu većih brzina za područja u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganje s ciljem ojačavanja gospodarstva, civilnog društva, tijela državne uprave i tijela javne vlasti, znanstveno-istraživačke i obrazovne ustanove te svih drugih sudionika na tržištu elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga koji su uključeni ili će biti uključeni u razvoj i promicanje informacijskog društva.
Osim spomenutog sporazuma na sastanku je bilo riječi o sufinanciranju prijevoza učenika na prostoru Karlovačke županije. Zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar također se osvrnula na natječaj “ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” te pozvala gradonačelnike i načelnike na suradnju i uključivanje u ovaj program čiji je cilj zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, na poslovima potpore i podrške te brige za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama.
Bernardo Pahor, koordinator programa razminiranja u Karlovačkoj županiji, iznio je modalitete izrade Plana razminiranja u Karlovačkoj županiji za 2018. godinu.

O potpisanom sporazumu i programu razvoja infrastrukture širokopojasnog interneta gradonačelnik Domitrović kaže: ” Brzi internet je preduvjet za razvoj djelatnosti koje se temelje na tehnologiji, a u kojima su plaće veće. Cilj nam je privući tvrtke koje će našim građanima uz umjeren angažman i rad pružiti natprosječan standard života, a ne da su prisiljeni egzistenciju svojoj obitelji osigurati iscrpljujućim dugotrajnim radom za malu plaću. Da bi privukli takve tvrtke treba im osigurati infrastrukturu, a osnovna infrastruktura koja njima treba je brzi internet.
Osim toga, brzi internet je preduvjet za digitalnu upravu, za javnu upravu gdje se ne čeka u redu za šalterom nego se sve rješava od kuće za kompjuterom.