Aktualno OG sada Ogulin

„Bez prepreka do životnih kompetencija“

Neposredno pred sam početak nove školske godine u udruzi „Radost“  održan je danas prvi radni sastanak s pomoćnicama u nastavi, s ciljem pružanja nužnih informacija i razmjene iskustava stečenih tijekom realizacije prijašnjih projekata ove naravi.
Naime, nakon uspješno okončane provedbe projekta „S tobom mogu sve“  tijekom prošle školske godine, za što je stigla i službena potvrda od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, udruga „Radost“ u ponedjeljak započinje realizaciju projekta „Bez prepreka do životnih kompetencija“. Projekt će se tijekom nove školske godine provoditi u OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin, Prvoj osnovnoj školi Ogulin, OŠ „Jospidol“  u Jospdolu, te Ekonomsko – turističkoj školi u Karlovcu.
Naime, udruga je krajem lipnja prijavila, temeljem raspisanog Javnog poziva Ministarstvu znanosti i obrazovanja, novi projektni prijedlog  kojim se za školsku godinu 2017./2018. nastojalo osigurati financijska sredstva za rad šest pomoćnika u nastavi za šestero učenika s poteškoćama u razvoju.  U četvrtak je  stigla službena potvrda resornog ministarstva koje je za potrebe realizacije projektnih aktivnosti odobrilo ukupno 229.000 kuna bespovratnih sredstava.
“Cilj projekta, koji će se provoditi do 30. lipnja 2018.g., je osiguravanje pružanja usluga pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu. Takvim načinom rada učinicima s poteškoćama u razvoju se omogućuje ostvarivanje Ustavom zajamčenog prava na stjecanje obrazovanja”- izjavila je za naš portal  voditeljica projekta Tina Trivanović.