Aktualno Županija

Karlovački vijećnici uskoro “informatizirani” – radit će na laptopima, a materijale “skidati” s interneta

Ovotjedna sjednica Gradskog vijeća mogla bi biti posljednja na koju vijećnici stižu s “hrpom” materijala: ubuduće će raditi na laptopima, a materijale za sjednice “skidati” s interneta.
Kao što je na posljednjoj sjednici prije ljetne stanke i najavljeno, vijećnicima su kupljena prijenosna računala pa predstoji još edukacija, zaduženje računala i informatizirani rad gradskih vijećnika može početi.
– Grad Karlovac je za rad gradskih vijećnika nabavio 26 prijenosnih računala čija vrijednost iznosi 87.076 kuna bez PDV-a. Usluga instalacije, edukacije i podešavanja sustava iznosi 24.000 kuna bez PDV-a, a licence za korištenje programa na računalima plaćat će  se u mjesečnim iznosima od 1.975 kuna bez PDV-a, odgovorili su nam iz Grada
Računala vijećnici neće baš dobiti, već posuditi od Grada. Bit će u vlasništvu Grada Karlovca, a svaki vijećnik će prilikom preuzimanja potpisati revers na opremu i preuzeti odgovornost za računalo. Materijali za sjednice, koji nerijetko podsjećaju na podeblje knjige, više im neće stizati na kućne adrese.
– Materijali za sjednice Gradskog vijeća objavljivat će se na internom poslovnom sustavu. U trenutku objave vijećnici će dobiti automatski generiranu obavijest o objavljivanju, putem interneta će se spojiti na sustav i imati uvid u objavljene materijale, objasnili su u Gradu.(KAportal)