Aktualno Sport

‘Pa mi pod Čačićem izgledamo sve lošije, bez igre i bez ideje’

Zavidim Čačiću zbog statusa koji ima u HNS-u. Njegovi prethodnici imali su više bodova u ovo vrijeme, a potpisivali su raskide ugovora. Nisam siguran da nas može odvesti na SP, rekao je Joško Jeličić
Nažalost ovo je samo posljedica, uzroci su poznati. Barem meni, još od ispadanja na Euru. Ovdje se pokazalo da je manje kvalitetna momčad pobijedila. Zašto je to tako, mora odgovoriti čovjek koji je za to odgovoran, rekao je Joško Jeličić.

Turska je šokirala Vatrene i slavila 1-0.

– Zavidim Anti Čačiću zbog statusa koji ima u HNS-u. Njegovi prethodnici imali su više bodova u ovo vrijeme, a potpisivali su raskide ugovora. Nisam siguran da nas može odvesti na SP, a ako odemo, mislim da ćemo tamo biti samo turistički – dodao je Jeličić u analizi utakmice na HRT-u.

Nema ideje, svatko igra za sebe

– Dobro smo otvorili utakmicu, pritisnuli, ali kad su Turci vidjeli da mogu, dogodilo se to što se dogodilo. Previše se toga kod nas svodi na individualne poteze, a manje na momčadsku igru. Modrić drži sve konce, ali ne može sve sam. Perišić igra za sebe, Brozović za sebe… – analizira Jeličić za HRT u emisiji nakon utakmice.

– Ovoj momčadi fali hijerarhije i kvalitetnog rada da bismo došli do nečega što se zove nogometna igra i ideja. No već dulje vrijeme pričamo da se pod ovim izbornikom ništa ne mijenja, zapravo, sve je gore – dodao je Jeličić.

Ante Čačić u nastavku je izvadio Matea Kovačića, a uveo Andreja Kramarića.

Daleko smo od SP-a

Prema Jeličiću, velika pogreška.

– Vidjelo se da Čačić ide na pobjedu, ali nakon te izmjene izgubili smo balans, kao da smo se prepolovili, otvorio se golemi prostor između linija i Turci su to iskoristili. Kad su došli u poziciju za ubačaje i kad smo im prepustili posjed, to su iskoristili.

– Imali smo valjda sto pogrešnih centaršuteva, pogotovo Šime Vrsaljko, koji je pogrešno bio pozicioniran. Subašić nije dobro reagirao kod gola… Sa svime ovime što smo vidjeli, normalno je da smo skeptični, daleko smo od SP-a – doao je Jeličić. (24sata.hr)