Aktualno Županija

Gradonačelnik uvjeren da će Hotel Korana ipak biti hotel: Hanžel zna da bi ta investicija inače bila sporna

Tamo će hotel biti, to je stav gradonačelnika, ustvrdio je danas gradonačelnik Damir Mandić na aktualnom satu, odgovarajući na pitanje o novom Hotelu Korana.

Od kad je izgrađen na mjestu nekadašnjeg, devastiranog, ne prestaje izazivati prijepore u javnosti, jedni tvrde da je bar maknuto ruglo s najljepše lokacije uz Koranu, drugi da to i nije trebalo raditi samo kako bi na njegovom mjestu niknula “nečija kuća”, prašinu je dizao i “plastični zoološki vrt”, no svi se slažu da je tamo ponovo jedan od Karlovčanima omiljenih kafića.

Mandić je kazao da je turizam jedna od odrednica razvoja grada, te da je u realizaciji nekoliko investicija kojima će biti povećani smještajni kapaciteti u gradu– u Hotelu Europa, Šu Šu-u, te na Baniji.

– Što se tiče Hotela Korana, tamo mora biti hotel. Mogu reći nakon tri mjeseca: tamo će biti hotel, to je stav gradonačelnika! Kada? Uvjeren sam: brzo. Mislim da je neupitno, hotel kakav je bio i u onom obliku, pokazivao je da ima svrhu, ne vidim razloga da se to po tom pitanju promijeni. Je li Karlovac idealno mjesto za kongresni turizam? Je, tu nikakve dileme nema! G. Hanžel je ono ruglo ipak doveo nekoj svrsi. Uvjeren sam da on zna i da je svjestan da je ta investicija bez hotela i za njega kao investitora sporna. Ja se nadam da će tamo hotel biti vrlo brzo, izjavio je Mandić. (kaportal.hr)