Aktualno Županija

Jelić predstavio svoj tim i poručio da 100 dana počinje od danas – U prvih 100 nije bilo pročelnika, snimalo se stanje

– Praktično se može reći da mojih 100 dana danas kreće. Onih prvih 100, dok nemate kolegij, je više-manje snimanje procesa i logika kako složiti tim. Ja sam u potpunosti time zadovoljan, ali nema ovdje nikakvih kompeticijskih elemenata; netko tko može biti zadovoljan da je statičan, bolje i da ne radi ovaj posao. Znači, to je zadovoljstvo zato što vidim ogromne prostore za napredak Karlovačke županije i uvjeren sam da ovi ljudi koji su se danas predstavili s nama koji smo odabrani od građana, možemo pošteno služiti Karlovačkoj županiji, rekao je župan Damir Jelić ocjenjujući prvih stotinu dana županijske vlasti.
Na današnjoj je pressici predstavio nove pročelnike: Ureda župana Ivana Uđbinca, upravnih odjela: za gospodarstvo  Željka Fanjka, za školstvo Mariju Medić, za zdravstvo Predraga Koraća, za financije Mariju Gemeri – jedinu koja je i do sad bila županijska pročelnica – za graditeljstvo Marinu Jarnjević, te Službe za unutarnju reviziju Mariju Brazdičić. S troje dožupana i županom čine kolegij koji će se dvaput mjesečno sastajati u Županiji, ali isto toliko i u gradovima i općinama Karlovačke županije s tamošnjim dužnosnicima i čelnicima tvrtki i ustanova kojima je Županija osnivač. Takav pristup, po njegovim riječima, bit će pomalo napet, ali će doprinjeti tome da ono što je u radu dobro tako bude i nastavljeno, a korigirano ono što nije.
– Tri su temeljna cilja našeg rada: izuzetna briga za radna mjesta, potencijal Karlovačke županije u turizmu koji se ogleda u radnim mjestima, te društveno- socijalna osjetljivost. Naša je vizija vrlo jednostavno izražena i preklapa se s misijom da Karlovačka županija treba biti servis servisa. U prvom mandatu želimo da izuzetno dobar servis postane, u drugom, ne prejudicirajući, da imamo servis servisa, kazao je Jelić.
Servis servisa u praksi
Što pri tom misli, objasnio je na primjeru Hotela Srakovčić: ako ima problema s nogostupom ili javnom rasvjetom, to će riješiti Grad Karlovac, ali kako ostvariti što više noćenja, posluživati u njemu domaći sir i vina i druge umrežiti s Hotelom – to je zadatak Županije.A Županija, po riječima, dožupana Mirka Martinovića planira svoje urede, umjesto na šest lokacija u Karlovcu, smjestiti u Vraniczanyevoj 2 i 4, što će značiti preseljenje onih koji su sada u tim županijskim prostorima, te potom i uređenje i opremanje prostorija za zaposlenike Županije. Dugoročno će to dovesti do ušteda, kao i obnova voznog parka koji sada čini 13 vozila prosječne starosti 11 godina.
Da Županija namjerava prodati udjele u Hrvatskom radio Karlovcu, Vodoprivredi i Cestama, a taj novac potom usmjeriti u svojevrstan fond za projekte, najavila je dožupanica Martina Furdek Hajdin, dok je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar podsjetila da su trenutno u realizaciji projekti vrijedni više od 100 milijuna kuna, od čega 86 milijuna stiže iz drugih izvora, a ne županijskog proračuna – između ostalih, energetska obnova škola, poboljšanje pristupa i zdravstvenih usluga u šest domova zdravlja, uređenje dnevne bolnice i kirurgije u Općoj bolnici Karlovac, obnova mosta u Tomašnici…(KAportal)