Aktualno Kolumne Pogled sa strane S vama kroz svaki dan

Hrvatske oslobodilačke snage i nemoć vlasti

Nedavno je na nekoj TV stanici bivši potpredsjednik Hrvatske vlade Božo Petrov na glas rekao da Republiku Hrvatsku iz sjene vodi tandem nekadašnjih premijera Gregurić-Valentić, a predsjednica Hrvatske i premijer Plenković izvršavaju njihove naloge. Da li su Franjo Gregurić i Nikica Valentić glavni igrači u ovoj raboti teško je vjerovati, ali da Predsjednica i Premijer RH vode odnarođene politike – točno je.
U tim politikama koju god dotaknete ništa ne funkcionira. Vanjska politika prema Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj, Crnoj Gori, BiH, obrazovna prema pionirima i omladini po pitanju kurikuluma, mirovinska ima samo jedan korpus; umirovljenike nad kojima se vrši pomor (izuzetak su tzv. branitelji i političari) koji zajedno drže ruku na srcu ili krunici, da bi lakše pljčakali narod i ostale umirovljenike. Ministarstvo graditeljstva već 10 godina pljačka narod s uporabnim dozvolama za kuće starije od 1968. godine i legalizaciju zgrada bez dozvole, a Pelješki most grade 20 godina bez temelja. Budimo uvjereni da ga nikada neće izgraditi jer je on nepotreban u konstelaciji društveno-političkog uređenja Europske unije. U gospodarskom smislu kupujemo  INU koju smo nedavno prodali u pol cijene, a prodajemo strateški HEP, nacionalizirmao propali Agrokor da spasimo Todorića. Sudstvo je na posebnoj cijeni. Sve bi ih, na čelu s ministrom, trebalo poslati na prisilni rad da sa Sanaderom, Nadanom Vidoševićem i Ivicom Todorićem proširuju smještajne kapacitete za korumpirane suce i ratne profitere. Ministarstvu financija EU treba donijeti dekret kojim se svim tajkunima koji ne plaćaju porez, a radnicima plaću i doprinose, oduzmu tvornice i vrate radnicima na upravljanje.
Jedino ministarstva obrane, branitelja i unutarnjih poslova imaju nekih rezultata. Da se zamagle oči naroda o neproduktivnosti svih do sada nabrojenih ministarstava, kao pobočnikâ Martine Dalić zadužene za gospodarstvo, ova tri prethodna izvršila su presudne aktivnosti za blagostanje svoga naroda. Oni su udarirli temelj novog drušvenog poretka u Hrvatskoj. Poredak se oslanja na fašistički nacizam čija je uzdanica HOS (Hrvatske oslobodilačke snage), a te ustaške postrojbe vodi klonirani Adolf Hitler, zvan Skejo. Zar nije neki dan RTL, u emisiji Direkt, ukazao na uvjerljivu sliku neke bojne u crnoj uniformi, koja ponosno izvikuje tko su -„ustaše“- na svaki peti paradni korak prolazeći hrvatskim gradom, u 21. stoljeću poslije rođenja Isusa! Takva stranačka vojska HSP-a zalutalih političara, uvjeravaju nas kako su doprinijeli dignitetu Domovinskog rata jer su stvarali Hrvatsku do Drine. Taj HOS i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini bijahu paravojne postrojbe koje su bile u nemilosti samog Tuđmana sve do srpnja 1993. godine, kada su prevedene u legalni dio Hrvatske vojske. Do tada su, kao i oni kriminalci pušteni iz zatvora da „brane“ Hrvatsku uz odobrenje Vlade RH da svu pokretnu imovinu ubijenih ili pobjeglih „neprijatelja“ mogu smatrati svojom.
Treći puta spominjem pripadnike HOS-a koji su se u Ogulinu 1992. godine zatekli pod uzbunom, a išli su na odsustvo u Zagreb, kako su mi u skloništu pokazali nisku osušenih ušesa koja su izrezivali od poginulih četnika i nanizali na špagu. Ta niska bila je vlastiti orden hrabrosti i brutalnosti, a služio je ujedno i kao krunica onima koji nisu stigli dobiti ju od nekog popa. Njih nekoliko meni su se osobno pohvalili.
Da sakriju svoju nesposobnost i korupcijski sustav, vlast je izmislila premještanje ustaških ploča, ali skidanje ploča s Titovim imenom. Ustaštvo neće proći, a Tito je za vas – sveti Josip radnik.
Piše: Krešimir Rendulić
(Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove uredništva, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.)