Aktualno OG sada Ogulin

Humanitarni koncert zbora Josip Kaplan

Iza nas je vikend prepun raznih događanja. U sklopu proslave Dana grada, sinoć je u Ogulinu nastupio i Pjevački zbor mladih Josip Kaplan nastupio je sinoć u Ogulinu, koji je s razlogom odabran  za ovaj  humanitarni koncert, jer je riječ je o zboru koji je pobijedio u velikom natjecanju zborova „Do posljednjeg zbora“, u  organizaciji  HTV-a 2012. godine.
Pjevački zbor mladih Josip Kaplan osnovan je u svibnju 2006. godine u Rijeci. Okuplja djevojke i mladiće u dobi od 15 do 30 godina starosti. Kroz svoj bogati repertoar zbor njeguje glazbu svih stilskih razdoblja od renesanse do XXI. stoljeća, kompozicije hrvatskih i stranih skladatelja, a osobito glazbeni opus Sjevernog hrvatskog primorja, crnačke duhovne kompozicije te obrade narodne i popularne glazbe. Najradije izvode djela upravo skladatelja čije ime s ponosom nose – Josipa Kaplana.
Koncert je održan  u Športskoj dvorani, u organizaciji udruge Oda prijateljstvu, koja svesrdno već više od 10 godina pomaže djeci i mladima,  koji se već u ranim danima svog života susreću s najtežim izazovima.  Ovog puta svi koji su došli na koncert pomogli su  dvogodišnjem dječaku Ivanu. Cijena ulaznice bila je  20 kuna.

 

 (Video:Facebook, Vedrana Sabljak)